Az angyalföldi nyomozók garázdaság vétség gyanúja miatt hallgatták ki azt a két férfit, akik autóvezetés közben lőfegyverrel fenyegettek meg több másik sofőrt.

A két férfi egy Renault típusú autóval kedden indult Újpestről és a Váci úton az Árpád híd irányába tartott. Mind a gépjárművet vezető V. József, illetve utasa, R. Richárd is egy lőfegyvert vagy annak utánzatát többször a lehúzott ablakon kitartotta, és azt más autósokra fogta – írja a police.hu.

A sofőr többször indokolatlanul forgalmi sávot váltott, és más autósok előtt hirtelen lefékezett. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra több bejelentés is érkezett a két férfiről, akiket a BRFK rendőrei a Dózsa György úton feltartóztattak, majd a gépjármű átvizsgálása során előkerült a fenyegetéshez használt játékfegyver is.

Az ésszerűtlen és balesetveszélyes viselkedés során volt olyan eset is, amikor olyan sofőrt fenyegettek meg, aki hatéves kislányával utazott az autóban.

A két férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és előállították őket a BRFK 13. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárás során vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.

Kiemelt kép: illusztráció