Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Aureliótól, – az egykori valóságshow hőstől – közel 200 ezer forintot lopott el az egyik régi ismerőse. A vád szerint a Való Világ korábbi győztese ezt követően több barátjával együtt elrabolta az illetőt, annak érdekében, hogy visszaszerezzék tőle az ellopott pénzt. Az emberrablási ügyben a múlt héten héten született ítélet, most pedig megszólalt Aurélio is a rá váró megpróbáltatásokról.

Barátja lopta meg

Mint ismert Aureliót emberrablásért ítélték el, és első fokon négy év szabadságvesztést kapott. Az eset még 2017 októberében történt, amikor is Aureliót meglopta egy gyerekkori barátja, azt követően, hogy a VV-sztár ittasan elaludt egy bárban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Elrabolták

Amikor Aurelio mindezt észrevette, vagyis, hogy eltűnt a kabátjából 180 ezer forint, két társával a dusnoki kocsmába ment, ahol a tolvaj is tartózkodott. A vád szerint a tolvajt megverték, autóba tuszkolták, majd a nagyszüleihez vitték, mert azt állította, ott rejtette el a pénzt. Miután ezt nem találták meg, Bajára indultak, hogy Aurelio lakásán aláírassanak vele egy nyilatkozatot, amiben elismeri a tartozását. A férfit csak ezután engedték szabadon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kevert személyiségzavar

A Blikk korábban azt írja, hogy a a vádlott jogi képviselője indítványt tett a bíróságon, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik korábban Aurelio elmeállapotát vizsgálták, a szakértői vélemény szerint ugyanis Aurelio kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és narcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik.

Befolyásolhatta a bűncselekmény elkövetésében

Aurelional ugyanis állítólag fennáll a borderline személyiségzavar lehetősége, ha pedig ez valóban így van, akkor az befolyásolhatta őt a bűncselekmény elkövetésében.

Zokogásban tört ki

A botrányhős júniusi tárgyalásán, melynek részleteiről portálunk is beszámolt, arról döntötte volna, hogy helyben hagyják-e az elsőfokú ítéletet, vagyis a letöltendő börtönbüntetést. Azonban akkor a bíróság helyt adott az ügyvéd által benyújtott – fentebb említett – indítványnak, így a végső határozat akkor nem született meg. Ezt követően szeptemberben került sor a következő tárgyalásara, ahol azonban Aurelio heves zokogásban tört ki, a tárgyalást pedig végül elhalasztották.

Kapcsolódó:

Bocsánatot kért

A legutóbbi tárgyaláson felolvasták L. Krisztofer, azaz a sértett nyilatkozatát: “Aurelio bocsánatot kert tőlem, nem haragszom rá” Ezt követően pedig Aurelio ügyvédje megtartotta a védőbeszédét, a tárgyalás szünetében Aurelio az utcán olvasgatta a saját maga által írt beszédet, melyet később az utolsó szó jogán mondott el a tárgyalóteremben, írta meg a Blikk.

Ezt mondta az utolsó szó jogán:

„Nagyon sajnálom, nagyon röstellem azt, amit tettem. Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni. Szeretnek elnézést kérni a viselkedésemért, és amiért az elsőfokú tárgyalásra szerepelni jártam. Nem szándékozom bűncselekményeket elkövetni. Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra. Valóban csapkodtam hátrafelé, amikor a kocsiban voltam, és igen, mondtam, hogy szívem szerint kiszállnék és elásnám. Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni. Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni.”

Megszületett az ítélet

A bíróság ezt követően megváltoztatta az első fokon eljáró bíróság döntését, így végül Aurelio büntetését 2 év 3 hónap börtönre enyhítették, továbbá 67 ezer forint bűnügyi költség és további 100 ezer forint bűnügyi költség fizetésére kötelezik a sztárt. Aureliot korábban a drogügyei miatt 1 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, a bíróság döntésének értelmében ezt is le kell töltenie, számoltunk be róla néhány nappal ezelőtt. 

Megszólalt Aurelio

A valóságshow hős a Borsnak adott exkluzív interjút, melyben megszólalt a letöltenő börtönbünetésével kapcsolatban. „Mindenfélével riogatnak, hogy mi fog velem történni, de őszintén szólva bízom benne, hogy az ismertebb emberekre az őrök is jobban vigyáznak.

Szerinte nem teszik húszfős cellába

„Nem hiszem, hogy betesznek a gyilkosok közé egy húszfős cellába, hogy kiderüljön, miként tudok ott érvényesülni” – mondta a lapnak Aurelio.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Aurelio – Forrás: TV2