Ismét előkerült Császár Előd, az egykor sikeres énekes, akinek a karrierje akkor tört ketté, amikor 1998-ban közlekedési balesetet okozott és meghalt egy 25 éves rendőr. Abban az évben több balesetet okozott, drogozott és biztosítási csalás miatt is elítélték. Most arról mesélt a tavaly adócsalásért elítélt Hajdú Péternek, hogy 10 évesen az apja barátja letolta előtte a nadrágját és arra kérte, hogy elégítse ki.

Letolta a nadrágját

Az apám legjobb barátja akart elkapni tízévesen. Letolta a nadrágját, és közölte, hogy elégítsem ki” – mesélte el élete egyik traumáját Császár Előd, aki egy kanapén fekve mesélt erről Hajdú Péternek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

100 km/h-ás sebességgel száguldozott

Császár Előd 1998. december 17-én délután négy óra előtt pár perccel 95-100 kilométeres óránkénti sebességgel haladt citromsárga BMW-jével a Szilágyi Erzsébet fasoron a Pasaréti út felé, ahol egyébként a megengedett sebesség 50 km/óra.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meghalt egy 25 éves rendőr

Az útkereszteződéshez érve a gépjármű többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd hirtelen kormánymozdulat után a jármű elvesztette stabilitását, és – átsodródva a másik sávba – frontálisan összeütközött az 50-55 kilométeres óránkénti sebességgel szembejövő rendőrautóval. A kocsit vezető 25 éves rendőrtiszt, akinek nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, a helyszínen meghalt.

A Kőrszállónál történt

A rendőrautó utasa és Császár Előd nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A baleset után a zenész így nyilatkozott a sajtónak: “Éppen a Körszállónál jártam, amikor megcsúszott az autó, és átperdültem a szembejövő sávba, ahol már nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom az elhunyt rendőrt, de nem érzem magam hibásnak, hiszen nem vezettem brutálisan, és alkoholt sem ittam.”

Kábítószer és biztosítási csalás

A balesettel kapcsolatban több vádpont is felmerült Császár Előd ellen: egyrészt gyanúsították halálos közúti baleset okozásával, másrészt kábítószerrel visszaéléssel, harmadrészt biztosítási csalásért, mert a felelősségbiztosítását visszadátumozva kötötte meg – írja a Jogiforum.hu

Több balesetet okozott

A tragédiát megelőzően a sajtó beszámolt arról, hogy Császár 1998 januárjában részese volt egy közlekedési balesetnek, amikor is a zebrán ütöttek el egy gyalogost. Akkor azt mondta, hogy nem ő vezette az autót, hanem barátnője, és a gyalogos részeg volt. A sértett viszont állította, hogy Császár ült a volán mögött, kezelőorvosa pedig kategorikusan cáfolta, hogy a többszörös töréseket szenvedett páciense alkoholt fogyasztott volna.

Drog

A hatóságok nem tudták bizonyítani azt az állításukat, hogy a vétkes sofőr kábítószer befolyása alatt állt a tragédia idején. Az igazságügyi orvosszakértő csak jóval korábbi fogyasztást tudott kimutatni, amiért Császárt ügyészi megrovásban részesítették.

Halálos közúti baleset okozása

Az elsőfokú bíróság 2000. december 11-én Császár Elődöt halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt találta bűnösnek. Ezért egyévi letöltendő fogházra ítélte, valamint négy évig eltiltotta a közúti járművezetéstől. A másodfokú eljárás 2001. május 4-én kezdődött a Fővárosi Bíróságon. A tárgyaláson a védő és az igazságügyi szakértő is azt állította, hogy a vádlott mindent megtett a baleset elkerülése érdekében, ezért nem állhatott fenn szándékosság.

Megfenyegették

Császár az utolsó szó jogán kijelentette: „Átéltem azoknak a fájdalmát, akik egy családtagjukat vesztették el. Az elmúlt két és fél évben többször megfenyegettek, az utcán megjegyzéseket tesznek rám, ha pedig közúti ellenőrzéskor megállítják azt az autót, amelynek én utasa vagyok, a vezető biztos számíthat valami kellemetlenségre.” Hozzátette: karrierje kettétört, ami szerinte önmagában is életre szóló büntetetés, magánélete csődbe ment, anyagi nehézségei miatt el kellett adnia a lakását.

Biztosítási csalás

Nem csak balesetet okozott, biztosítási csalást is elkövetett a celeb. A vád szerint a Császár Előd a Hungária Biztosító egyik üzletkötője segítségével visszamenőleg próbált biztosítást kötni az összetört autójára. A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében egy év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte Császárt, azonban a büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Elhagyta az országot

Az öt és fél évig elhúzódó procedúra után Császár újrakezdte az életét DJ Shane54 néven. Európai és tengerentúli piacra dolgozik saját dalokkal, remixekkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Császár Előd- Forrás: Youtube