Hét év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a 60 éves borsodi férfit, aki hasba szúrta saját fiát, majd nem hívott hozzá mentőt. Apa és fia azért vesztek össze, mert a családanya elhagyta őket.

Budapestre utazott a nő

Az elkövető a szendrői családi házukban élt feleségével és közös fiúkkal. 2019-ben, az egyik novemberi napon az asszony kora reggel Budapestre utazott, és ez alkalommal a családfő és a fia is kikísérték a buszmegállóba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Alkoholt vásároltak

A férfi és fia délelőtt otthon aludtak, majd mindketten a helyi élelmiszer boltba mentek, ahol különféle szeszes italokat vásároltak, hogy azt majd közösen elfogyasztják.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Részegre itta magát az apa

Az italok jelentős részét azonban az apa fogyasztotta el, aki ittas állapotba került. Az esti órákban a fia lefeküdt aludni. Kora hajnalban felébredt, majd a konyhába ment, ahol az apját még az asztalnál ülve találta.

Az asszony miatt vesztek össze

Ekkor az apa megkérdezte a fiától, tisztában van-e azzal, hogy az édesanyja már nem fog visszajönni hozzájuk. A fia erre igenlő választ adott, majd hozzátette, hogy ennek az apja viselkedése és életvitele az oka. A két férfi között már korábban is többször alakult ki kölcsönös tettlegességig fajuló nézeteltérés, és az elhangzottak miatt ez alkalommal is összevesztek.

Hátbaszúrta fiát

Ekkor az apa felkapott egy 10 cm pengehosszúságú konyhakést az asztalról, majd hasba szúrta vele a fiát. A penge a hasüregbe hatolt, és három hét alatt gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülést okozott.

Nem hívott mentőt a fiához

A fiatalember szerencséje az volt, hogy a szúrcsatorna éppen elkerülte a hasi főverőeret. A családfő a szúrás után visszatette az asztalra a kést, és bár a fia eszméletét vesztette, nem nyújtott neki segítséget.

Maga hívta a 112-t

A fia később magához térve hívta a 112-s segélyhívó számot. A rendőrség és a mentőszolgálat egyaránt a helyszínre sietett, így a fiatalember rövidesen szakszerű ellátásban részesült.

Nem volt oka a felindulásra

A törvényszék álláspontja szerint a tettes felindulásának erkölcsileg méltányolható oka nem volt. A fia ugyanis nem tett egyebet, mint felemlegette súlyosan kifogásolható életvitelét, és az édesanyjával szembeni magatartását.

Össze-vissza beszélt a bíróságon

Az apa a nyomozás során előbb tagadta, majd beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ítélet hallatán „enyhítés érdekében” is bejelentett fellebbezésében azonban már ismét azt állította, hogy nem követte el a bűncselekményt.

7 év börtönt kapott

A férfit, 7 év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék. A megyei főügyészség tudomásul vette az ítéletet, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség pedig a fellebbezési eljárásban a határozat helybenhagyását indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció