Egy felbőszült kos támadt két emberre a Veszprém melletti erdőben. Az 57 éves asszonyt a napokban eltemették, férje túlélte a tragédiát, de még most is intenzíven ápolják, lélegeztetőgépen van.

A dühöngő kos felöklelte a két embert, szarvaival akkorákat ütött rajtuk, hogy eltörte a bordáikat, az asszony mindkét térdét, közben súlyos fejsérüléseket szenvedtek. A kos megtaposta a férfit és 20 méteren keresztül görgette.

Zoltán nyolc órán keresztül feküdt egyedül az erdőben, míg rátaláltak – meséli a férfi bátyja. Azt mondja a testvére könyörgött, hogy lőjük le az állatot.

A gyilkos állat azóta karanténban van, a gazdája azt mondja, mindennap visz enni a birkáknak, megitatja, de a kos még nem mutatott semmiféle agresszivitást. Ennek ellenére amint lehet, azonnal levágjuk – nyilatkozta lapnak a birka 38 éves gazdája.

„A múlt héten temettük el Ildikót, én is részt vettem a búcsúztatásán. Nap mint nap megállítanak az emberek a tragédia kapcsán, van, aki beszól, provokál, de nem veszem magamra. Csak a rendőrségi vizsgálat tisztázhat engem, de azóta se hallgattak ki újra” – tette hozzá a férfi.

A Veszprém megyei kórház intenzív osztályán még mindig a tragédia túlélője, Árki Zoltán életéért küzdenek az orvosok. Van, hogy átviszik őt a traumatológiára, de másnap vissza is kerül, hogy gép segítse a légzését. Ugyanis a törött bordái nyomják a sérült tüdejét, emiatt a levegővétel is nehezére esik.

Amikor bent voltam a bátyámnál, épp az intenzíven feküdt, lélegeztetőgépre volt kapcsolva, így beszélni sem tudtam vele – mondta a Blikknek Zoltán öccse, Károly.

„Az orvosától tudom, hogy légmellel vitték be a mentők, a bordáin kívül több helyen is eltört a combcsontja, amit számtalan csavarral rögzítettek, szerencsére szépen gyógyul. Lábra még nem állhat, azonban a tüdeje súlyos állapotban van, zihálva veszi a levegőt, és ha meggyógyul, még hosszú hónapokig tartó rehabilitáció vár rá Farkasgyepűn.

Károly a Blikknek elmondta: nem neheztel a baleset miatt a kos gazdájára. Aki – ha találkoznak – mindig érdeklődik a bátyja állapota iránt, de nem tud semmi újat mondani neki.

Kiemelt kép: illusztráció