Az év végéhez érve most már biztosan tudjuk, 2020 a koronavírus éve volt. Ha a jó oldalát akarjuk nézni (próbáljuk meg!), akkor legalább az önkéntes vagy éppen kötelező karantén ideje alatt olyan régi tervek megvalósítására is jutott időnk, amelyekre máskülönben nem lett volna lehetőségünk. A lakásfelújítás vagy díszítés, az elmaradt munkák befejezése sokunk számára az egyetlen opció volt a szórakozásra. Akinek ez még hátravan, annak íme néhány ötlet, hogy mit is kezdhetünk az előszobával.

Lakásra válogatja, hogy az előszoba milyen méretű: van, ahol egy külön helyiség, míg máshol épp csak annyit tér van a megérkezésre, amennyi a főbejárati ajtó kinyitásához szükséges. Akárhogy is áll, a jó előszobához nincs szükség nagy területre.

Lábtörlő

Sokan a mai napig nem gondolnánk, de egy jó lábtörlő – mint egy ablakba kitett  dísz – előre meghatározza és befolyásolja a lakás hangulatát. Képzeljük el, hogy vendégek érkeznek hozzánk, becsöngetnek, mi pedig beengedjük őket a kertkapun, vagy fel az emeletre. Az első dolog, amivel találkozni fognak, az a bejárati ajtónk és az előtte elterülő lábtörlő. 

A legjobb kárpitok visszaadják az otthonunk stílusát. Lábtörlőnk lehet bohókás, de a mai, modern technikának köszönhetően akár egy személyreszabott feliratot, vagy egy szép képet is kiadhatnak.

Tárolás

Érkezéskor mi és vendégeink is szeretnénk letenni azokat a ruhadarabjainkat, amelyekre a lakás többi részében már nem lesz szükségünk. A cipőtartók elengedhetetlen részei a hasznos előszobának. Ha igazán praktikusak szeretnénk lenni, érdemes egy kis szekrényt, vagy olyan tartót vásárolni, amely az egész család aktuálisan használt cipőit  tárolja – a többit pedig rejtsük el valamelyik szekrényben.

A praktikum és a design jegyében tárolhatjuk ruháinkat, kulcsainkat és más kiegészítőinket dekorlétrák segítségével is. Vigyázat! Ezekre felmászni nem lehet, ugyanakkor egy remek felütést adnak a hangulatnak.

Ha vendégeket várunk, ne felejtsünk el kitenni nekik vendég papucsot. Az ilyen apró figyelmességekkel tehetjük még emlékezetesebbé a baráti esteket.

A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com

Támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyen cikket a forgalmasabb napokon Magyarország TOP30 legolvasottabb internetes oldalán, itt a Kékvillogó.hu hírportálon, akkor kattintson ide!