Vadászpuskával ment felesége csábítójához a nyíregyházi férfi. Állítása szerint nem akart ölni, mindössze csak rá akart ijeszteni N. Jánosra. Végül a 41 éves férfit és annak édesapját is agyonlőtte.

Kettős gyilkosság

2019 szeptemberében kettős gyilkosság történt Nyíregyházán. Egy férfi, vadászpuskával kivégezte az egyik panzió tulajdonosának fiát, majd a fiú segítségére siető apával is végzett. 

Letartóztatták

A férfit, nem sokkal a gyilkosság után, elfogták a rendőrök. Beismerő vallomást tett, a Nyíregyházi Járásbíróság azonnal le is tartóztatta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rá akart ijeszteni

H. Miklós aki azt állítja, nem gyilkolási szándékkal ment az orosi Diák utcába. Elfogása után azt mondta, csupán rá akart ijeszteni haragosára, amikor megjelent N. János házánál. 

Felesége csábítójára lőtt

Csütörtökön az ügy tárgyalásának a 43 éves azt mondta, magával vitte vadászpuskáját, majd hogy feleségét csábítójára, N. Jánosra lőtt. Majd a dörejre kiszaladó áldozat édesapját, idősebb N. Jánost is agyonlőtte.

Felesége miatt ment a panzióba

H. Miklós júliusban tudta meg, hogy a felesége érzelmi kapcsolatba került korábban a panziós fiával, ifj. N.Jánossal.  H. Miklós felesége augusztus 26-án a déli órákban megjelent ifj. N.János lakóháza előtt, majd vitatkozni kezdtek.

Lekezelően beszélt a nővel az áldozat

A történteket a nő még a kora délutáni órákban a férje tudomására hozta, és sérelmezte, hogy ifj. N.János lekezelően beszélt vele. A gyanúsított féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután kocsiba ült és elment ifj. N. János  ingatlanához, s magával vitte az engedéllyel tartott vadászpuskáját is.

Előbb figyelmeztető lövést adott le

„Előbb figyelmeztető lövést adtam le, aztán az ajtóra lőttem, ami mögé János elbujt. A harmadik lövést is csak megfélemlítésből adtam le. Nem tudtam, hogy mögötte áll N. János” – magyarázta a bíróságon H. Miklós

Az édesapjával nem volt baja

 „Az édesapjával, Jani bácsival semmi gondom nem volt. Nem gondolkoztam, csak lőttem. Abban a tudatban jöttem el, hogy senki nem sérült meg. Sajnálom, ami történt, nem ezt akartam, nem volt szándékomban elvenni senki életét” – mondta a férfi.

H. Miklós ezzel a vadászpuskával ölte meg a két férfit

Februárban újabb tárgyalás

Mivel H. Miklós nem mondott le a tárgyalás jogáról, ezért pere februárban kezdődik.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: MTI/Balázs Attila