Kiadta a NAV a harmadik negyedéves legnagyobb adótartozók listáját. Ezen olyan nevek szerepelnek, mint Berki Krisztián a TV2 korábbi műsorvezetője, de a feketelistán szerepel még Hajdu Péter műsorvezető korábbi produceri cége is. Hajdu Péter és Berki Krisztián jelenleg Mészáros Lőrinc volt feleségének tévéjénél dolgozik.

Nem fizetnek adót

A NAV negyedévente közzéteszi honlapján azoknak a nevét és elérhetőségét is, akik már huzamos ideje tartoznak, és a velük szembeni követelést még nem nyilvánították behajthatatlannak. Jelenleg több mint négyezer nagy adótartozót tartanak nyilván.

Hajdu Péter cége is a listán

Adóslistán van Hajdú Péter műsorvezető és producer egykori műsorgyártó vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft., amely közvetve egy ukrajnai magánszemély tulajdonába került.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Félmilliárdot nem fizetett be Hajdu Péter korábbi cége

A cégnél a NAV félmilliárdos adóhiányt tárt fel, és adónyomozás is indult, ami a Magyar Hang értesülése szerint idén nyár elején vádemeléssel zárult.

Csend van körülötte

Az egykor milliárdos forgalmú műsorgyártónak szeptember végén elindult a felszámolási eljárása, azóta csönd van körülötte, Hajdu Péter most Mészáros Lőrinc volt feleségének a tévéit működtető cég vezetője. Ott műsorvezető az adósok listáján szintén szereplő Berki Krisztián is.

Berki Krisztián is az adósok listáján van

Berki Krisztián tévés celeb neve tartósan ott parkol a magánszemély nagyadósok között. A botrányhős többedrendű vádlottként belekerült egy fiktív számlás ügybe, amelyben tavaly beismerte a bűnösségét. Szép kis tévétársaság az, ahol az igazgató és az egyik műsorvezető is a NAV adósok listáján szerepel.

Bíró Ica is a NAV-listán

Az ismertebb nevek sorában nem először bukkan fel Bíró Ilona, azaz Bíró Ica neve az egyéni vállalkozók között az adóslistán. Az egykori modell, a Metal Lady néven ismertté vált énekesnő és fitneszedző az elmúlt években legtöbbször a bedőlt svájcifrank-alapú hitele és kilakoltatása kapcsán került be a hírekbe. IDE KAPCSOLÓDIK: Balhé Bíró Ica kilakoltatásánál: több rendőrt is elvittek a mentők

Háromszoros összeg

Szépségközpontja kialakítására vett fel devizahitelt, amelynek törlesztője majdnem a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni, két ingatlanát a végrehajtó elárverezte, őt pedig kilakoltatták. IDE KAPCSOLÓDIK: Üvöltözés után nyomozás: A Bíró Ica kilakoltatásánál történtek miatt 5 évet is kaphat a rendőröket bántalmazó nő

Korábbi bankvezér is van a feketelistán

De rajta kívül a listán szerepel még: Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. volt vezérigazgatója, az egykori Széchenyi Bank vezetője. A felszámolás alatt álló banknál hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a fővárosi ügyészség.

Bróker marcsi 12 milliárd forinttal tartrozik

Bróker Marcsi, azaz Dobrai Sándorné is a listán található, akit 12 milliárd forintos biztosítási csalással gyanúsítanak. Valamint a Frabato néven ismert mágus, Fischl András neve is szerepel a listán.

10 milliónál nagyobb tartozással lehet a listára kerülni

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listáján egyébként a 2020. szeptember 30. állapot szerint 2851 név olvasható – írja a napi.hu

14 milliárdot nem fizettek be az államkasszába

A jelentős összegű adóhiánnyal rendelkező adózók nevét negyedévente közzéteszik, ezúttal 77 név – 36 magánszemélyé és 41 vállalkozásé – olvasható a listán, összesen 11,2 milliárd forint adóhiánnyal és 13,9 milliárd forintnyi mulasztási és adóbírsággal.

Kiemelt kép: Berki Krisztián és Hajdu Péter- Kékvillogó montázs