A rendőrök meg akarták állítani a magyar rendszámmal rendelkező gépkocsit, ám az egyértelmű jelzés ellenére továbbhajtott a sofőr.

Tegnap történt

A Veszprém vármegyei rendőrök május 18-án reggel 8:30 környékén Márkó térségében szerettek volna megállítani egy magyar rendszámos furgont. A sofőr nem működött együtt a zsarukkal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Továbbhajtott a furgonos

A rendőri jelzés ellenére továbbhajtó furgonost üldözni kezdték a zsaruk. Végül a jármű sofőrje elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és egy lehajtónál a szalagkorlátnál ütközött.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menekülni kezdtek a tehergépkocsiban utazók

A sofőr gyalog próbált elmenekülni a helyszínről. Futni kezdett, de a rendőrök utána eredtek és elfogták. Személyi sérülés nem történt.

Kiderült, ki vezette az autót

A rendőrök egy 43 éves svéd állampolgárt állítottak elő, ő vzette a furgont. Ellene embercsempészés gyanújával indult nyomozás. A Veszprém Vármegyei Rendőr-kapitányásgon folyik az eljárás.

Ezek is érdekelhetnek!

Tele volt migránsokkal a furgon

18 migránst találtak a rendőrök a furgonban. Ők kivétel nélkül azt vallották, hogy szír állampolgárok.

Intézkedtek a rendőrök

Az illegális határátlépőket visszakíésrték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ezt követően a hazai jogszabályok megfelelően intézkedtek a zsaruk.

A rendőrség által közzétett videó

Óvatosak volak a zsaruk

A videóban elhangzottak alapján megfelelő óvatossággal akartak eljárni a rendőrök. Úgy szerették volna lassításra kényszeríteni a furgonost, hogy másokat és magukat se veszélyeztessék.

Márkó után kapták el

Egy lehajtónál a furgon sofőrje nagyot fékezett. Megpróbált balra kormányozni, ám a furgon megcsúszott, és a szalagkorlátban kötött ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A furgon a szalagkorlátnak csapódik – Forrás: A rendőrség által feltöltött videóból kivágott képkocka