Balesetet okozott az a 30 éves szír embercsempész, aki el akart menekülni a magyar rendőrök elől az M5-ös autópályán. Némi üldözés után Szigetszentmiklós területén fogták el.

Autópályán

A rendőrök az M5-ös sztráda inárcsi pihenőjénél akarták igazoltatni a gyanús gépjármű vezetőjét. Egy német rendszámú autóról volt szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Menekült

A járművet vezető 30 éves szír állampolgár a rendőrök jelzésére nem állt meg, gázt adott, menekülés közben többször veszélyeztette az őt követő és megállítani akaró rendőröket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Balesetet okozott

Szigetszentmiklós belterületén összeütközött egy autóbusszal és egy személyautóval, aminek egy másik kocsi is nekiment.

Torlódást okoztak

Kékvillogó.hu/G.K.

Többen megsérültek

A járműből két migráns elszaladt, őket nem sokkal később elfogták, ahogyan a sofőrt és a kocsiban maradt négy külföldit is. A baleset következtében hárman, az egyik autó sofőrje és két illegális bevándorló könnyebben megsérült.

Többen ültek az autóban

Fotónkon is látszik, hogy egy Toyota C-HR-rel menekültek, ebben az elvben 5 személyes kocsiban 7-en szorongtak.

A Toyota

Kékvillogó.hu/G.K.

Illegálisan Magyarországon

A külföldieket a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket mert nem voltak megfelelő irataik.

Határhoz viszik őket

Az illegális menekülteket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a szír sofőr ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indítanak büntetőeljárást.

Dulakodott is

Egyben feljelentést tesznek ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt az ügyészségen.

Komoly büntetést kaphat

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Címlapfotó: Kékvillogó.hu/G.K.