Éjszaka betört a 78 éves nénihez és kirabolta, másnap reggel pedig a pénztárcáját lopta el egy férfi az idős asszonynak.

Nem volt szívbajos az a pofátlan tolvaj, aki néhány óra leforgása alatt kétszer is megkárosított egy egyedülálló 78 éves nénit Bács-Kiskun megyében – adta hírül az HVG.

Ahogy a portál írja az ügyészség rablás, magánlaksértés és lopás miatt emelt vádat egy jánoshalmai férfival szemben, aki egy idős, egyedül élő asszonyt rabolt ki egy éjjel annak házában.

A férfi hajnali 4 órakor bemászott egy jánoshalmai ház udvarába, mert tudta, hogy az ott élő idős asszony egyedül él, azaz könnyű préda lesz a számára.

Előbb a ház ajtajának üvegét betörte a zár magasságában, a résen keresztül benyúlt, majd a zárban lévő kulccsal kinyitotta az ajtót és bement.

A házban szinte azonnal meglátta a nénit, akinek “bátor módon” megragadta a karját és így kényszerített arra, hogy odaadja a pénzét. A rabló zsákmánya mindössze 30 ezer forint volt, a pénzt elvette és elszökött a házból.

Azonban ezzel nem ért véget a történet, ugyanis rablás utáni reggelen a vádlott a rabolt pénzzel a település boltjába ment vásárolni, melynek udvarán észrevette a nénit, akit kirabolt, sőt azt is, hogy a szerencsétlen asszony őrizetlenül hagyta a táskáját. Több se kellett a géniusz bűnözőnek és ellopta a pénztárcát a benne lévő 3 ezer forint készpénzzel, az asszony személyes irataival és bankkártyájával.

A fiatal férfit rablással, erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértéssel, valamint üzletszerűen elkövetett lopással vádolják.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Kékfény.com