Tragikus balesetet úszott meg két fiatalember, akik egy elektromos rolleren állva, a piros jelzés ellenére hajtottak be egy kereszteződésbe a 11. kerületben. A buszsofőr lélekjelenléte is kellett, hogy megússzák élve.

A 11. kerületben történt

Az eset május 28-án történt, a Budapesti Autósok Közössége most mutatta be azt a videót, amelyen két fiatal szerencsésen úszott meg egy balesetet. Felelőtlenül mentek át a piros jelzésen, és majdnem a kanyarodó busz alatt kötöttek ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A sofőr fékezett

A busz sofőrjének a lélekjelenléte is kellett, hogy ne történjen tragédia. Gyorsan fékezett, a rolleresek elestek, de szerencséjükre továbbcsúsztak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Annyira nem rendültek meg

A fiatalok nem sokat tanultak az esetből. Miután a busz elment, újra rollerre szálltak és folytatták az útjukat, mintha mi sem történt volna.

Nézze meg a videót

A kocsi előtt esett el

„Elektromos rolleres, kacsázva a sorok között nem tudott megállni egy fékező autó mögött, ezért elesett a Corvin-negyednél, a körúton.” – írta a Bp-i Autósok Közössége csoportban egy korábbi videó beküldője.

A szakportál nem kedveli őket

A közlekedési videókra szakosodott oldal az esettel kapcsolatban úgy fogalmaz „sajnos nagyon arra megy a világ, hogy ezen eszközök használatát a forgalomban engedélyezik, amit egyáltalán nem tartunk helyesnek a roller fizikai adottságai miatt”.

Rossz helyen

Több rolleres csoportban is kommentálták az esetet. Azt írja az egyikőjük: belső sávban ment mikor van széles kerékpár út, nem értem, komolyan. Nem vette észre, hogy pirosra váltott a lámpa és satufék.

Béna bérroleresek

A baj az hogy amúgy is ránk van szállva a társadalom a bérrolleresek miatt, minden ilyen hibából boszorkányüldözést rendeznek az ilyen oldalak.

Amikor a zebrán akart átgurulni

A BudaPestkörnyke.hu is beszámolt arról az esetről, amikor egy fiatalember e-rollerrel akart átgurulni a 9. kerületi Soroksári úton a Budapest Parknál lévő jelzőlámpás gyalogátkelőn kedd délelőtt. Elütötték, valószínűleg eltörött a lába.

Karácsony megoldása

„Megszüntetjük a rollerkáoszt: már több mint 300 mikromobilitási pontot hoztunk létre a belvárosban. Ezzel 1-2 perc sétával elérhetők a könnyen felismerhető pontok. Természetesen ezután sem állunk meg a fejlesztéssel, hisz cél, hogy a külső kerületek felé is terjeszkedjen a hálózat.” – írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Budapesti Autósok Közössége