Egy kecskeméti bűnbanda utolsó két tagját is elfogta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A páros annak ellenére folytatta a nők kizsákmányolását, hogy rokonaik emiatt tavaly már rács mögé kerültek.

Tavaly már kétszer lecsaptak

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya tavaly két alkalommal is lecsapott egy kecskeméti bűnbanda több tagjára. Négyet elfogtak, míg egyikük körözésének kiadását követően önként jelentkezett a rendőrségen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszervezték a nőket

Az öt embert azzal gyanúsítják, hogy kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nőket Németországba szerveztek ki azért, hogy árulják a testüket. A gyanúsítottak közülük jelenleg ketten letartóztatásban vannak, ketten bűnügyi felügyelet alatt állnak, míg ötödik társuk az időközben jogerőssé vált, más ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az M5-ösön fogták el őket

A nyomozás kiderítette, hogy az egymással rokonságban lévő elkövetői körnek az öt főn túl tagja volt még két másik családtag is. A 49 éves Zs. Rudolfot és a 34 éves A. Bettinát október 8-án délután az M5-ös autópálya egyik pihenőjében fogta el KR Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bevetést Támogató Osztálya a KR NNI nyomozóinak felkérésére.

Budapesten vettek fel egy lányt

Épp akkor csaptak le rájuk, amikor Kecskemétre tartottak, miután Budapesten felvették az egyik általuk lányt, aki akkor érkezett haza Németországból. Az aktákban szerepel, hogy a páros már két éve belefolyt az illegális üzletbe. A gyanú szerint két magyar nőt vettek rá, hogy kiutazzanak Németországba, majd ott a testüket árulják.

Kihasználták őket

A 36 és a 42 éves nő mind anyagilag, mind szociálisan kiszolgáltatott helyzetben volt. Emiatt vállalták el önként a munkát. Zs. Rudolf és A. Bettina pedig ennek tudatában és ezt kihasználva dolgoztatta őket.

Elvették a pénz egy részét

Áltagosan havi 350 ezer forintot tehettek el a sértettek, miközben több ezer eurót is megkerestek ennyi idő alatt. A fennmaradó részt azonban át kellett adniuk futtatóiknak, amikor hazajöttek Németországból.  

Több mindent lefoglaltak

A párostól elfogásukat követően vagyonvisszaszerzés keretében a nyomozók lefoglaltak két nagy értékű autót, több mobiltelefont, valamint zár alá vettek egy felújított kecskeméti ingatlant is.

Őrizetbe vették őket

A 49 éves Zs. Rudolfot és a 34 éves A. Bettinát az Emberkereskedelem Elleni Osztály gyanúsítottként hallgatta ki, az elkövetett bűncselekmények büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés. Mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a Kecskeméti Járásbíróság el is rendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép: police.hu