Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2021. december 11-én 8 óra 35 perckor arról, hogy édesanyját Dunaújvárosban, a Dózsa György út egyik lépcsőházában késsel megfenyegették, és a pénztárcáját követelték. Az idős asszony segítségért kiáltott, mire az elkövető elmenekült a helyszínről.

Gyorsan jöttek a rendőrök

A dunaújvárosi egyenruhások jelentős erők bevonásával haladéktalanul a helyszínre mentek, ahol az elkövető mielőbbi kézre kerítése érdekében adatgyűjtésbe kezdtek, és helyszíni szemlét tartottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Követte az áldozatát

A szemle során megállapítást nyert, hogy a középkorú férfi a 71 éves sértettet ismeretlen távolságból és idő óta követte, majd vele együtt ment be a lépcsőházba, ahol az ajtó becsukódásakor az asszonyt a falhoz szorította, és egy éles eszközt tartott a nyakához.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fenyegette

Megöléssel fenyegette, és a pénztárcáját követelte. Amikor az áldozat segítségért kiabált, a támadó elmenekült, írja a police.hu.

Elfogták

A rendőrök a kapott személyleírás, a helyszíni szemle adatai, a közelben lévő kamerafelvételek ellenőrzése, továbbá az összegyűjtött információk alapján egy órán belül  azonosították és elfogták a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletével gyanúsítható 41 éves férfit.

Előkerült egy olló

Ruházatának és hátitáskájának átvizsgálása során a rendőrök feltalálták a feltételezhetően az elkövetés eszközéül használt tárgyat, egy ollót is, amelyről a sértett korábban úgy nyilatkozott, hogy kés.

FRISS!

Más bűncselekmények

További olyan termékek is előkerültek, amelyek nagy valószínűséggel más bűncselekmény elkövetéséből származnak, ezért azokat is lefoglalták a nyomozók.

Őrizetbe vették

A dunaújvárosi férfit a rendőrök – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatják ki, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels