Amint arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű tragédia történt a hétvégén Bács-Kiskun vármegyei Vaskúton, ahol egy nyolcadikos kislány önkezével vetett véget életének. A borzalmas tragédia mélyen megérintette a helyieket, akik vasárnap este gyertyagyújtással emlékeztek meg a gyermekről. Most megszólalt a tragikus sorsú lány egyik osztálytársának az édesanyja, aki elmondta, Eszter nem iskolai bántalmazás miatt menekült a halálba.

Egy héten belül a második tini

Egy héten belül Eszter a második tini, aki önkezével vetett véget az életének, bár úgy tudni, a lányt nem az iskolai bántalmazások vezették rá szörnyű tettére. Nem sokkal előtte ugyanis egy 16 éves fiú, Pisti menekült a halálba, mert az osztálytársai csúfolták. A nyolcadikos kislány azonban feltehetően szerelmi bánat miatt hozta meg súlyos döntését.

Elejét vették a pletykáknak

Persze a sümegi fiú tragédiája után a helyiek joggal hihették azt, hogy Eszter is iskolatársai miatt választotta a halált. Az iskolatársak szülei azonban elejét vették ezeknek a híreszteléseknek, és arra kérték a pletykálkodókat, hogy legyenek tekintettel a gyászoló iskolás társakra, akiknek semmi közük sincs Eszter végzetes cselekedetéhez. Mindezt egyébként az édesapa is megerősítette, aki a Borsnak így fogalmazott: „Igen, öngyilkos lett, de nem az iskolai bántalmazás miatt. A miértjét mi sem tudjuk, csak a sok kérdést hagyta maga után…” 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt mondta az egyik édesanya

„Borzasztó nekik ezt felfogni, feldolgozni. Vádolják magukat, hogy tudták volna megvédeni… Pszichológus segítségét is kértük a gyerekeknek” – írta a közösségi oldalon a tragikus sorsú lány egyik osztálytársának édesanya. „Van mit nekünk, szülőknek is átgondolnunk egy-egy tragédiából okulva. Beszélni, szeretni, támogatni” – tette hozzá az anyuka.

Szerelmi bánat

A kislány vélhetően szerelmi bánat miatt végzett magával, egy 20 éves fiúba szeretett bele. Míg Pisti a vonat elé ugrott, a kislány felakasztotta magát. A Bors úgy tudja, a kamionsofőrként dolgozó édesapja azonosította lánya holttestét.

Iskolája és sportklubja is búcsúzik tőle

A kislány a helyi, vaskúti általános iskolába járt, egyúttal tehetséges sportoló is volt. Dzsúdozott, a Mogyi Bajai Judo Club tagja volt, két héttel ezelőtt Szerbiában, Óbecsén vettek részt egy 8 országot felvonultató nemzetközi dzsúdótalálkozón, ahol a lány serdülő korcsoportban második helyezést ért el. Itt nézheted meg, hogyan emlékezik rá a sportklubja. 

Búcsúzik az iskola

„Nehéz és fájó szívvel búcsúzik tőled minden bajai judoka, kedves Eszti ! Legyen sok-sok örömteli edzésed az égi tatamin!” – írta egy sporttársa. „Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt” – írta iskolája, a Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Fekete profilkép

„Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála. A dolgok sosem jönnek úgy rendbe megint, mint azelőtt.” – írták az iskola Facebook oldalán, amelynek profilképét feketére változtatták.

Búcsúznak a barátok

 „Nagyon szeret az egész osztály, Eszter, vigyázz magadra! Már most hiányzol mindenkinek, részvétem az egész családnak” – írta egy másik ismerőse.

Verssel búcsúznak

Olyan barát is akadt, aki egy verset írt búcsúzásképpen: „Élünk, majd meghalunk. Egyszer igen, máskor már nem vagyunk. Magunk után semmit se hagyunk, S ezt alig fogja fel agyunk. Bár nem én voltam a legjobb barátod, de mégis mélyen megviselt a halálod. Remélem, ott, ahol vagy, az örök békét megtalálod. S remélem, örülsz e versnek, ha látod… Még nem fogtam fel igazán azt, ami történt. Hisz nemrég írtam meg a „történés örvényt.” S ma újra rám ereszkednek a terhek sűrű ködként. De hidd el, soha nem feledünk, örökké velünk élsz emlékként” – írta Virág.

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kapcsolódó:

„Nincs még egy olyan tragédia az életben, mint egy gyermek halála” – szerelmi bánata miatt menekült a halálba a nyolcadikos Eszter

Kiemelt kép: megemlékezés a vaskúti iskola udvarán – Forrás: Facebook