November 19-én, vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss András, a Fémalk-Dunavarsány Pest vármegyei I. osztályban szereplő labdarúgója, a Taksony Sportegyesület U19-es korosztályú csapatának edzője.

Meghalt a focista

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett sportolónk, kiváló Barátunk, a Fémalk-Dunavarsány csapatának labdarúgója, Kiss András tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékét örökre megőrizzük, kedves személyiségét egy életre a szívünkbe zárjuk. Isten veled Andris!” – írta Facebook oldalán a Dunavarsányi TE.

Aktívan focizott

Kiss András pályafutása során labdarúgóként Taksonyban, Alsónémediben és Dunavarsányban szerepelt, utóbbi klubnak 2022 nyara óta volt ismét a játékosa, a jelenleg futó idényben 11-szer lépett pályára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fiatalokat edzett

Kiss András tíz évvel ezelőtt Taksonyban kezdett el edzősködni, az U9-es korosztálytól indulva végigjgárta a ranglétrát, legutóbb az U19-esek mellett dolgozott.

Halála előtt még játszott

Halála előtti napon még szerepelt a dunavarsányi keretben a Gödöllő elleni 0–0-val záruló hazai idényzáró mérkőzésen – ismertette a mindössze 33 évesen elhunyt labdarúgó karrierjét a Sportszelet. 

Megdöbbentek a halálhíren

„Az egész klub megdöbbent András halálán. Semmi előjele nem volt. A sportorvosi vizsgálatokon minden rendben volt vele és egészséges életet élt. Felfoghatatlan az egész.” – mondta a sprotal.hu-nak Szilvay Balázs, a FÉMALK-Dunavarsány elnöke.

Megemlékezést tartanak

Kiss András tiszteletére hétfőn, 18:00 órától Taksonyban, a Révész utcai Végh István Utánpótláscentrumban gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartanak. 

Édesanyja és nővére gyászolja

Kiss Andrást édesanyja, nővére, a dunavarsányi és a taksonyi egyesületek, sportbarátok mellett a Pest vármegyei amatőr labdarúgás világa is gyászolja.

Búcsúznak az ismerősök

„Hihetetlen! Szombaton este beszéltem veled még Taksonyban! Nyugodj békében Andris!” – írja az elhunyt focista egyik ismerőse a sportklub közösségi oldalán.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kiss András – Forrás: Facebook/Dunavarsányi TE