A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőreit 2022. május 18-án 18 óra 25 perc körül a Margit hídhoz riasztották, mivel onnan egy ember készült beugrani a Dunába.

Visszahúzták

Az 5. és a 13. kerületből is perceken belül a helyszínre ért egy-egy járőrpáros, akik gondolkodás nélkül megragadták a férfi kezeit és visszahúzták a korlát másik oldalára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kórházba vitték

Az egyenruhások a 18 éves férfit biztonságba helyezték, majd mentőt hívtak hozzá, akik kórházba vitték, számolt be róla honlapján a rendőrség.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár napja a Petőfi hídról zuhant le egy fiatal

Amint azt a Kékvillogó is megírta a budapesti vízirendőrök hajóba emeltek egy 17 éves fiút, aki a Petőfi hídról zuhant le.

A Dunába zuhant

Ahogyan arról beszámoltunk Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság beosztottjait 2022. május 5-én 10 óra körül egy Petőfi hídról a Dunába zuhant emberhez riasztották. 

Rosszul lett

Kapusi Zoltán László r. főtörzszászlós és Horváth-Steiner Nikolett r. őrmester negyed órán belül megtalálták a fiatalt, akit a hajóba emeltek. A parton átadták a mentőknek, akik további ellátásra kórházba vittek. A 17 éves fiú elmondása szerint rosszul lett, ezért esett a vízbe.

Pár hete egy fiatal lány a Margit hídról zuhant le

Amint azt a Kékvillogó is megírta 2022. április 25-én 22 óra 25 perckor riasztották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, mert valaki a Margit hídról a folyóba esett. A vízirendőrök két percen belül megtalálták a vízben sodródó fiatal nőt, akit a hajóba emeltek, és a partra vittek. 

Kórházba vitték

A mentőszolgálat munkatársai a 18 éves lányt, aki az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett, további ellátásra kórházba vitték.

Szemtanúk hívták a rendőröket

A lány, miután a hídról beesett az erős sodrású vízbe, szemtanúk azonnal kiszúrták, hogy baj van. Ezután értesítették a rendőröket.

Elindultak a helyszínre

„Kint voltunk a szolgálati hajóval a Dunán, amikor szólt az irányítónk, hogy menjünk a Margit hídhoz, mert bejelentés érkezett, miszerint a vízbe került valaki” – mondta a Borsnak az esetet követően Balázs Benedek rendőr főhadnagy, aki azonnal a helyszínre sietett.

Balázs Benedek, a hős vízirendőr

Forrás: BRFK

Segítségért kiáltott

„Körülbelül két perc alatt ott voltunk, és meg is láttuk a vízben a hölgyet, segítségért kiabált. Mellé álltunk a szolgálati hajóval, és be is emeltük, fél perc sem volt az egész”. A lánynak szerencséje volt, a víz ugyanis ekkor alig 12 fokos volt, így életmentő volt a gyorsaság, és az alig négy perces akció.

Összefüggéstelenül beszélt

„A fiatal hölgy a helyzethez képest jó állapotban volt, mivel tudott kommunikálni. Nyilván meg volt ijedve, összefüggéstelenül beszélt, de ami a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez képest jól volt”– mondta a vízirendőr.

A Honvédkórházba vitték

A riadt nőt a Kopaszi-gáthoz vitték, ahol átadták a már ott várakozó mentősöknek, és további ellátásra a Honvédkórházba szállították. 

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció