Két, azonos járatban közlekedő busz a Helikopter úton, egy buszmegálló közelében ütközött frontálisan, a vétlen sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést. Mind ő, mind a többi tanú is azt állította, a balesetet okozó jármű vezetője rosszul lett vezetés közben, ráborult a kormányra.

Frontálisan ütköztek

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, kedd reggel 7 óra körül nyolcan sérültek meg 17. kerületi Helikopter úton történt balesetben. Két 168 E jelzésű busz ütközött frontálisan, egyik éppen egy megállóból állt ki. A mentők több egységgel érkeztek a helyszínre.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyosan sérült a vétkes sofőr

A mentők egy sérültet – a balesetet okozó jármű vezetőjét – súlyos sérülésekkel vittek kórházba, a másik sofőrt és hat utast könnyebb sérülésekkel a helyszínen láttak el. A sérülteket és a buszban rekedt utasokat a tűzoltók feszítővágóval tudták csak kiszabadítani, a buszok ajtajai nem működtek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem aludt el

„Biztos, hogy nem aludt el a sofőr, hiszen reggeli, korai járatról volt szó, frissen vette fel a cinkotai garázsban a buszt, előtte volt ideje pihenni, ha a garázsmester látja, hogy vezetésre alkalmatlan állapotban van, nem engedte volna a volánhoz” – mondta a Blikknek a kedd reggeli buszbalesetről a karambolozó sofőrök kollégája, Karsai Péter.

Baleset elkerülése

„Volt már példa arra, hogy valaki szándékos ütközéssel előz meg egy nagyobb balesetet, ám nem utasokkal a háta mögött, ilyet józanul gondolkodó sofőr nem kockáztat. Furcsa a helyzet, hiszen nem kizárt, hogy ezzel meg lehet akadályozni egy esetleges nagyobb tragédiát, ám a száraz jogszabályok oldaláról nézve ez a közlekedés szándékos veszélyeztetése, ha a “hős” sofőr egyetlen utasa is megsérült volna a direkt manőverben, már büntetőeljárást kellene indítani ellene” – tette hozzá a sofőr.

Észrevehette, hogy rosszul van a sofőr

Egy főváros környéki, másik busztársaság sofőrje, J. Zsolt elmondta, a baleset oka az volt, hogy az egyik, a megállóból kifelé induló busz sofőrje rosszul lett. Ezt az utasai és a szemben haladó járat vezetője is azonnal észrevette, a sofőr a kormányra borult. Többen úgy vélték, a vétlen sofőr ezt észlelve, saját buszával állta útját az irányítás nélkül maradt járműnek.

Durván sérült a busz eleje:

Fotó: G.K.

Véletlen baleset

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta, véletlen baleset áll az ütközés mögött: A 168E járat egyik sofőrje, a péceli B. Károly valóban rosszul lett, egy megállóból kifelé tartva áttért a menetirányával ellentétes oldalra, ahol összeütközött egy másik busszal. H. Richárd, a vétlen jármű vezetője nem tudta már elkerülni az ütközést.

Utasok nem sérültek súlyosan

Hozzátette: olyan hirtelen történt az egész, hogy utasait sem tudta figyelmeztetni. Szerencsére, mivel mindkét jármű lassan haladt, nem történt visszafordíthatatlan tragédia, nem sérültek meg súlyosan az utasok.

Csontjai törtek

A vétlen sofőr sérülése is 8 napon belül gyógyuló, a balesetet okozó B. Károlynak viszont több csontja is eltört. Nagy valószínűséggel szívprobléma okozta a hirtelen rosszullétet, aminek a sofőr kollégái szerint nem voltak előjelei, nem panaszkodott fájdalomról sem otthon, sem a munkahelyén.

Hírzárlat van

B. Károly állapota kielégítő, családja kérésére az ellátását biztosító kórház hírzárlatot rendelt el az ügyben. A baleset körülményeinek tisztázása ügyében a fővárosi közlekedési társaság belső vizsgálata mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya is eljárást indított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Fotó: G.K.