A Budapesti 10. és 17. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 59 éves férfival szemben, aki tavaly télen, a 10. kerületben közlekedő egyik buszon felfigyelt a 74 éves, nehezen mozgó nénire, akit aztán a buszról leszállva követni kezdett, majd egy kőbányai társasház bejáratánál rátámadt és az értékeit erőszakkal megszerezte.

Buszon szúrta ki a nénit

A vádirat szerint a férfi 2022. december 4-én nappal a 10. kerület, Liget téren felszállt egy arra közlekedő autóbuszra, amelyen a 74 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó sértett is utazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bottal közlekedett

A férfi felfigyelt a járóbottal közlekedő nőre, akinél egy telepakolt szatyor volt, és elhatározta, hogy – kihasználva a sértett idős korát és egészségi állapotát – megszerzi az értékeit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Követte őt

Ennek megfelelően, amikor a néni az egyik megállóban leszállt a buszról, a férfi követte őt, egészen egy kőbányai társasház bejáratáig.

Megtámadta

A bejárathoz vezető lépcsőnél a sértett a szatyrot tartó kezével ráfogott a korlátra, a másik kezével pedig a járóbotjára támaszkodott, majd elindult a lépcsőn felfelé, amikor azonban a férfi utolérte őt és rátámadt.

Ököllel ütötte

A férfi először megpróbálta kitépni a szatyrot a néni korlátot fogó kezéből, aki azonban azt erősen szorította, ezért a támadó ezután többször, ököllel ráütött az idős nő kezére.

Elmenekült

A néni az ökölütés miatti fájdalom hatására a szatyrot végül elengedte, amelyet megszerezve, a férfi elmenekült, olvasható az ügyészség közleményében. A rabolt szatyorban a néni mobiltelefonja, pénztárcája, abban 2.000 forint készpénz, bankkártya, valamint az előzőleg általa vásárolt, mintegy 11.000 forint értékű termékek voltak.

Megsérült

A néni a bántalmazás következtében zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett, azonban az őt ért támadás – figyelemmel az idős korára és megromlott egészségi állapotára – súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt.

Mehet a rácsok mögé

A Budapesti 10. és 17. Kerületi Ügyészség az 59 éves férfit időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Felvétel is készült

A drámai rablás előzményeiről felvétel is készült, amin az látható, ahogyan a nehezen mozgó néni, majd utána a férfi is felszáll a buszra, továbbá az, hogy egymás után leszállnak a buszról – a férfi ezután kezdte követni a nénit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó:

Kiemelt kép: ügyészség videórészlet