Szombaton ismét medvét láttak Magyarországon, ezúttal az Aggteleki Nemzeti Park területén, Kánó és Felsőtelekes települések között. Az állatot egy vadkamera fényképezte le. Korábban a főváros környékén is kóborolt egy példány.

A Nemzeti Park tette közzé a képet

A Telex.hu cikke szerint a nemzeti park szombat esti posztja szerint az ország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják ezeket a vadászati létesítményeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lengyelországból kóborolt ide

Az Iwo nevű, Lengyelországban jeladóval ellátott medve Rudabányát elérve egy szórón töltött el pár napot, mielőtt visszafordult. Iwo Aggtelektől nagyjából két kilométerre délre hagyta el az országot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Néhány napja a Bükkben is láttak medvét

Mint írták, a most észlelt állat mozgásának irányáról jelenleg nem áll rendelkezésre több információ. Néhány napja a Bükkben figyelmeztettek medveveszélyre, akkor az Egererdő Zrt. a honlapján arra kért mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen a Bükk erdőtömbjeiben.

Május elején Nógrádban tűnt fel egy

Előtte május elején Nógrád megyében, Lucfalva határában láttak medvét, előtte pedig Boldva település határában a Sajó folyó mellett észleltek egy barna medvét.

Szlovákiából gyakran áttéved egy példány

Az elmúlt években többször is áttévedt Magyarország északi részére Szlovákiából egy-egy példány. Nem véletlenül adott ki a Bükki Nemzeti Park egy tájékoztatást is arról, hogy mit kell csinálni abban az esetben, ha valaki valóban medvével találkozna.

A Nemzeti Park fotója

Pest környékén is előfordult

Medveriasztást adott ki a Vác és Gödöllő közötti Kisnémedi polgármestere. Két medve kóborol a környéken, közben az olimpiai bajnok Hosszú Katinka volt férje, Shane Tusup medvével találkozott Tusnádfürdő környékén

Medveriadó Kisnémediben

Lakossági jelzés alapján, a váchartyáni temető felső részén vélhetően két medvét, egy nagyobb testűt és egy kisebbet láttak Vácduka irányába elhaladni a búzatáblában. Kérünk a lakosság fokozott elővigyázatosságát a külterületi részeken erdőkben! – írták nem sokkal cikkünk megjelenése előtt a Kisnémedi önkormányzat oldalán

Medvék Budapest környékén

Lassan mindennapos, hogy Budapest környékén medvét látnak. Az eddigi észlelések a Börzsönyben és a Gödöllői-dombságon történtek, vagyis a mackók valahogy átmentek a kerítéssel szegélyezett M3-as autópályán. Az észlelésekről készült térképet a cikkünk alján éred el.

Medveátjáró az M3-as autópálya alatt

Egy korábbi cikkben megfejtették, hogy a medvék hol járnak át a forgalmas M3-as autópálya alatt. Vélhetően az egyetlen átjáró a Besnyő-patak völgye, amely bozótos aluljáróként funkcionál az autópálya alatt. Ez kiválóan alkalmas a mackók közlekedéséhez.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook/Aggteleki Nemzeti Park