Őrizetbe vették a Bács-Kiskun megyei rendőrök azt a helyi 41 éves férfit, aki legalább hét autót fosztott ki az utóbbi három hónapban.

4 autót tört fel a temetőnél

A kiskunhalasi férfi 4 autót a temetők környékén szemelt ki. Az egyiket óvatlan tulajdonosa nyitva hagyta, abból a tolvaj okmányokat és telefont emelt el.

Telefont és készpénzt lopott

A másik három járművet feltörte az elkövető, és azokból szintén telefont, iratokat, készpénzt tulajdonított el.

Egy udvarban álló autót is feltört

Egy másik alkalommal az utcán parkoló Dacia ablaküvegét törte be, ám attól sem riadt vissza a tolvaj,  hogy beosonjon egy udvarba, és az ott álló kocsi ablakát betörve vigye el a tulajdonos táskáját.

Bemászott egy Opelbe

Utolsó tettét azonban egy térfigyelő kamera is rögzítette. Ezen jól látható, ahogy bemászik egy utcán álló Opel Corsa nyitott csomagtartójába, majd a hátsó ajtót kinyitva egy ülésen hagyott pénztárcát és mobiltelefont lop el. Bár a sofőr alig néhány perc múlva visszament a kocsijához, az értékeinek már csak hűlt helyét találta.

A videót itt nézheted meg:

Elfogták a férfit

A nyomozók rövid időn belül elfogták, és hétrendbeli lopás  elkövetésének megalapozott gyanúja kihallgatták a férfi, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Testvére segített neki

Az eljárás során kiderült, hogy az utolsó esetben nem egyedül követte  el a bűncselekményt: a testvérét kérte meg arra, hogy figyeljen, amíg az autót kifosztja. A 37 éves rokont szintén kihallgatták gyanúsítottként, ő jelenleg szabadlábon védekezik.

Ezt kéri a rendőrség

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az autótulajdonosokat, hogy a kocsiban ne hagyjanak látható helyen értéket! Lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljanak, és távozás előtt minden esetben ellenőrizzék, hogy a jármű ajtajait bezárták-e! Sok esetben ugyanis alkalom szüli a tolvajt.

Kiemelt kép: az egyik feltört autó – Forrás: police.hu