1,89 milliárd forintot fizet a biztosító a veronai buszbaleset károsultjainak. A tragédiában 17-en haltak meg.

Megállapodás született a teljes kártérítési fedezet felosztásáról a biztosító és a veronai buszbaleset károsultjai között. A Groupama Biztosító a kiszabható legnagyobb kártérítési összeget, 1,89 milliárd forintot fizet az érintetteknek.

A Groupama Biztosító, ami a balesetet szenvedett autóbusztársasággal állt szerződésben, nem akarta megvárni az akár évekig is elhúzódó büntetőper végét, amiben a felelőseket keresik, ezért külön megegyezett a felekkel. A vagyoni károkon felül sérelmdíjat kaptak azok, akik családtagjukat vesztették el a balesetben, súlyos vagy könnyebb sérüléseket szereztek, vagy a buszon tartózkodtak, de nem sérültek meg – írja a BudaPestkörnyeke.hu

A biztosító szerint ez volt a valaha volt legkomplexebb ügyük. Fel kellett mérniük az összes kárigényt, egyeztetniük kellett az olasz és magyar jogi képviselőkkel, és a kártérítés felosztása is hosszú időt vett igénybe. 

17-en haltak meg a tragédiában

A buszbaleset még 2017 januárjában történt, amikor Verona közelében a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz a szalagkorlátnak rohant, majd kigyulladt. A tragédiában 17-en haltak meg.

Tavaly ősszel gyógyíthatatlan betegségben halt meg az a hős tanár, aki több diákot is kimentett az égő buszból, viszont saját gyerekeit már nem tudta megmenteni. Balázs és Laura a tragédiában vesztették életüket. A testnevelés tanár élete végéig hitt abban, hogy a túlvilágon újra találkozik gyermekeivel. Vígh György történetét a LikeNews.hu ebben a cikkében írta meg.

<

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: youtube.com

<

<