16 évig hallgatott egy Pest megyei nő arról, hogy megszülte kisfiát, majd a férje az újszülött csecsemőt egy zsákba dugta és kidobta a szeméttelepen. Később a holttestet megtalálták a guberálók, de a rendőrök nyomozása nem vezetett eredményre. 2020-ban fordulat történt az ügyben. Most a rendőrség az ügyészségnek adta át az ügy iratait.

Guberálók találtak rá az újszülött holttestére

Amint arról korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, a Pest megyei Péteri külterületén lévő szeméttelepen felhalmozott, a településen végzett lomtalanításkor összegyűjtött hulladékok között találtak 2014 szeptemberében a guberálók egy  fekete szemeteszsákban lévő újszülött holttestet a szemétbánya egyik lecsupaszított részén. Az elrejtéshez használt zsákban véres rongyok voltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életképesen jött a világra

Ezután az igazságügyi orvosszakértő megállapítása szerint érett, életképesen világra jött kisfiú volt az áldozat, halála erőszakos módon, eltitkolt, elhanyagolt szülés, ellátatlanság, magára hagyottság, kihűlés miatt következhetett be, amelyhez a zsákba csomagolás okozta levegőelhasználódás, fulladás is közrejátszhatott.

440 nőt vizsgáltak meg

Ezután a nyomozók feltérképezték a Péteriben élő állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező, szülőképes nőket. Az elsődleges vizsgálat 440 asszonyt érintett, majd innen tovább szűkítették a kört.

55 anyajelölt maradt

A tanúvallomások után 55 potenciális anyajelölt maradt. Az adatgyűjtés és a beszerzett DNS-minták után az eredményeket anyasági vizsgálat céljából a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Genetikai Intézetének küldték meg elemzésre.

Felfüggesztették az eljárást

Hónapokon keresztül zajlott a felderítés, ám a tanúvallomások, kikérdezések, a helyszíni szemle és a boncolás adatai nem hoztak fordulatot, és a tettest nem sikerült azonosítani. A büntetőeljárást felfüggesztették 2004 novemberében.

Újra elővették az ügyet

A rendőrség speciális csoportja 2020-ban áttekintette és újraértékelte az ügyben keletkezett dokumentumokat. Ismételten elemezték a tudomásukra jutott információkat, majd április 23-án elrendelték a nyomozás folytatását.

Feladta magát a nő

Ezután egy 48 éves asszony sétált be a Gyömrői Rendőrőrsre, hogy vallomást tegyen. Elmondta, hogy 2004-ben, akkori férjével, a biztonsági őrként dolgozó S. Józseffel élt, közösen nevelték egy éves ikerfiaikat, valamint előző házasságából született három gyermekét.

Megromlott a kapcsolatuk

Kapcsolatuk azonban megromlott, mert a férje féltékeny volt, többször megverte, s lelki és fizikai terrorban tartotta. Egy őszi hajnalon hasfájásra ébredt, egy órával később pedig egy kisfiúnak adott életet. Elmondása szerint nem volt tisztában a terhességével.

A férje tüntette el az újszülöttet

A hangokat hallva férje belépett a szobába, majd amikor meglátta a gyermeket,  kiabálni kezdett, felesége hiába kérte, hívjanak mentőt. Amikor az anya a fürdőszobából visszatért sem az újszülöttjét, sem pedig a férjét nem találta. Később S. József visszaérkezett és megfenyegette, ha bárkinek szólni mer a szülésről, akkor megöli.

Sejtette, hogy övé a gyerek

A nő azt is elmondta, hogy a szörnyű tett utáni időszakban, a kérdezősködő rendőröknek azt hazudta, nem tud senkiről, aki a közelmúltban szülhetett – bár sejtette, hogy a megtalált halott csecsemő az ő fia lehetett. Nem sokkal később S. Józseffel elváltak útjaik, azóta újból férjhez ment, de a történtekről tizenhat esztendőn át hallgatott.

Elfogták a biztonsági őrt

A rendelkezésre álló bizonyítékok birtokában 2020 júniusában elfogták az 58 éves monori biztonsági őrt, majd meggyanúsítottuk a bűncselekmény elkövetésével. S. József mindent tagadott – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Mindent tagadott a férfi

S. Józsefet 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az őrizetbe vett és letartóztatott gyanúsított mindent tagadott, állítása szerint fogalma sem volt a terhességről és a szülésről, sőt az akkoriban a környéken nagy port kavart halott csecsemő ügye őt is sokkolta. Feleségét sosem bántotta, apró vitáik voltak, de kezet sosem emelt rá.

Az ügy az ügyészségen folytatódik

A most 58 éves, monori illetőségű S. Józseffel szemben folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ezen a szeméttelepen találták meg a csecsemő holttestét – Forrás: police.hu