Vádat emeltek egy szegedi nő ellen, aki 16 évig vett fel jogosulatlanul családi pótlékot. A nőt költségvetési csalás bűntettével vádolják.

2004 óta

A vádirat szerint a nő 2004-ben igényelt családi pótlékot és gyermekgondozást segítő ellátást. A kérelemben szegedi állandó lakcímet és tartózkodási helyet adott meg, holott gyermekével már akkor életvitelszerűen külföldön élt, és ezt később sem jelentette be. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

2020-ig

A nő egészen 2020-ig jogosulatlanul vette fel a gyermek után járó családi pótlékot, ezzel 2,7 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszakérik a pénzt

A megyei kormányhivatal 2020-ban szüntette meg a támogatás folyósítását, és kötelezte a vádlottat a jogosulatlanul felvett összeg visszafizetésére – tudatta a csoportvezető ügyész.

Egy régi történet

Tavaly nyáron számoltunk be Simek Kitti történetéről amelyben van külfödön élés éa családi pótlék is. A nő 16 év után visszatért Magyarországra miután 14 évesen megölte nevelőapját. Kitti pici gyermekét hátrahagyva külföldre ment, azóta nem is tartotta családjával a kapcsolatot.

Lelőtte nevelőapját

Simek Kitti 2002-ben, 14 évesen lelőtte alvó nevelőapját, mert szexuálisan zaklatta. Kittit 2 év, 2 hónap börtönre ítélte a bíróság, a lány már terhesen hallgatta végig az ítéletét. Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök kegyelmet adott neki.

Elhagyta a családját

Kittinek, azonban mégsem jött rendbe élete. Párjával tönkrement a kapcsolata, gyerekét hátrahagyva külföldre ment. Lívia nem is emlékszik az édesanyjára. Korábban azt mondta, soha nem bocsát meg neki, amikor róla beszél, Simek Kittinek szólítja.

Csomagot küldött neki

Nemrég, 16 év után, Kitti jelentkezett a most 17 éves lányánál. Lívia azt mondta, hogy anyja a közösségi oldalán azt írta, hogy küldött neki csomagot, ezért menjen el érte Pécsre a nagynénjéhez.

Kitti nyitott ajtót

„Gyanútlanul bekopogtam a nagynénémhez, erre Kitti nyitott ajtót. Rögtön felismertem őt, pedig két fejjel kisebb volt nálam. Sírva átölelt, de én nem éreztem semmit. Megrökönyödtem, amikor egy festett kavicsot adott ajándékba, talán azt hitte, még kislány vagyok” – mondta a Blikknek Lívia.

A családi pótlékról beszélt

„Aztán bemutatta az ötéves kisfiát, majd elmesélte, hogy Hollandiában él, egy étteremben dolgozik. Bár férjnél van, most zajlik a válópere. Azt hajtogatta, azonnal menjek vele Hollandiába, szerez munkát, akár újságkihordó is lehetek. Elárulta, azért ilyen sürgős az indulás, mert utánam több családi pótlékot kap a holland államtól” – mondta Simek Kitti lánya.

Fotónk illusztráció.