Vádat emeltek egy szabolcsi férfi ellen, aki 15 millió forintot ígért fia feleségének, ha lemond gyerekei szülői felügyeletének és nevelésének jogáról. Közben a gyerekek édesapja börtönbüntetését töltötte.

A nagyszülőknél élt a család

A szabolcsi nagyszülők 2019 elejéig egy háztartásban éltek fiúkkal, menyükkel és két kiskorú unokájukkal. Az apa 2019 márciusától börtönbüntetését töltötte, az anya pedig novemberben két gyermekével elköltözött a közös otthonból, amit a nagyszülők sérelmeztek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt élt a család

Láthatást kért a nagymama

A nagymama tavaly novemberben a nagyszülői kapcsolattartás szabályozása iránt kérelmet terjesztett elő, amelyben minden héten 2 napra, minden második hétvégére, illetve az iskolai szünetek időtartamának felére kérte a kapcsolattartás jogának biztosítását.

Az édesapa is beadott egy kérvényt

Aznap, az édesapa ügyvédje is kérelmet terjesztett elő, amelyben azt kérte, hogy a közös szülői felügyelet megállapítását kérte, mivel a gyerekek tartózkodási helyeként az apai nagyszülők lakóhelyét jelöljék meg.

A nagymama gyámságát igényelte

Továbbá, ügyvédjén keresztül azt is kérte az édesapa, hogy a gyámügyi hatóság a szülők felügyeleti jogát szüneteltesse és nevezze ki gyámul a nagymamát.

A nagymama kérvényére is ráerősített

Harmadlagosan pedig azt kérte, hogy a hatóság biztosítsa az apai nagyszülők részére a kapcsolattartást a nagymama által előterjesztett kérelemnek megfelelően.

A nagymama találkozni akart a menyével

A kérelmek alapján közigazgatási hatósági eljárás indult. 2019. december elején a nagymama a menyével találkozót beszélt meg.

15 milliót ajánlottak menyüknek

A találkozón a nagyapa 15 millió forintot ígért menyének, ha a hatósági eljárásban úgy nyilatkozik, hogy lemond a gyerekek szülői felügyeletének és nevelésének jogáról a nagyszülők javára. Az anya az ajánlatot visszautasította.

Vádat emeltek a nagypapa ellen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés miatt emelt vádat a 62 éves férfi ellen a Nyíregyházi Törvényszéken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció