Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség Szilágyi István fiára. Péter tavaly májusban kalapáccsal verte agyon az ismert színészt, akit korábban már többször bántalmazott. A rendőrség nyomozati anyagából az is kiderült, hogy a gyilkosság előtti éjszaka az 50 éves férfi szülei közös ágyában töltötte az éjszakát, utána végzett édesapjával.

Vádat emeltek

Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Szilágyi István fiával szemben, amiért tavaly májusban agyonverte az apját egy kalapáccsal.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életfogytiglant kértek

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

25 év után szabadulhat

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-val azt közölte, hogy a főügyészség arra tett indítványt, hogy a terheltet huszonöt év kitöltése után bocsáthassák leghamarabb szabadlábra feltételesen.

Fia ölte meg Szilágyi Istvánt

2020. május 3-án reggel 17. kerületi otthonukban Sz. Péter megölte 83 éves édesapját. A nyomozás adatai szerint Sz. Péter színész édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta.

A helyszínen meghalt

Szilágyi István végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után a színész fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. 

Beszámítható állapotban volt

Az elvégzett elmeorvos szakértői vélemény szerint Sz. Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

Szüleivel aludt

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját.

Jolika néni segítségéért ment

Sz. Péter édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget. A boltosok értesítették a rendőrséget és a mentőket.

Nem volt pénzük gyógyszerre

A tragédia után Szilágyi István felesége elmondta, hogy fia állandó gyógyszeres kezelés alatt állt. A gyilkosság előtti napokban azonban a nehéz anyagi körülmények közt élő idős házaspárnak nem volt pénze fiúk gyógyszereire, emiatt nem váltották ki azt.

Meghalt Szilágyi István felesége

Tavaly ősszel lett hirtelen rosszul Szilágyi István felesége. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy rosszindulatú tüdődaganata van. Jolika néni februárban halt meg egy fővárosi kórházban.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Szilágyi-gyilkosságról megjelent cikkeinket ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: Emlékhely Szilágyi István házánál – Forrás: Facebook