Egy 15 éves fiú vezetette azt a BMW-t, amely Dunaföldvárnál két autóval ütközött. A balesetben többen súlyosan megsérültek.

Dunaföldvárnál történt baleset

2019. október 19-én a késő esti órákban Dunaföldvár belterületén egy BMW típusú személygépkocsi vezetője közlekedett. A sofőr a megengedettnél gyorsabban vezetett, ezért egy buszmegálló patkájának ütközött.

Két másik autónak ütközött

A jármű hátsó kereke kitörött, és az autó irányíthatatlanná vált, ami nekiütközött egy villanyoszlopnak, valamint két parkoló személygépkocsit – egy Suzukit és egy Mazdát – is összetört.

A BMW-ben 5-en utaztak

A BMW-ben öten utaztak, akik közül többen súlyosan megsérültek. Az autót egy 15 éves izsáki fiú vezette. A sofőrnek életkora miatt nem volt jogosítványa.

Senki nem volt bekötve

Utasai pedig 13 és 15 év közötti fiatalok voltak. A járműben senki nem használta a biztonsági övet.

Engedély nélkül vitték el az autót

Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán indítottak büntetőeljárást a fiú ellen. Az eljárás során kiderült, hogy a 15 éves sofőr unokatestvére szüleinek autóját engedély nélkül vitte el a balesetet megelőzően.

Barátait és rokonait vitte el egy körre

A kocsiban rajta kívül rokonai és barátai utaztak. A fiút jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Továbbá felelnie kell az engedély nélküli vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt is.  

A rendőrség lezárta az ügyet

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Budapesten szörnyethalt egy kiskorú

Budapesten, vasárnap hajnalban egy 17 éves fiú szörnyethalt, miután kidöntött egy lámpát, egy parkológátló vastüskét, majd oszlopnak ütközött. Az áldozat jogosítvány nélkül vezetett.

A Kékvillogo.hu cikkeit az esetről ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: police.hu