Egy éve nincs felelőse annak a tűzesetnek, amely a MOM Sportközpontnál álló fabódéban történt. Egy ártatlan kislány égett halálra.

A rozoga építményben a 8 éves Zselyke az édesanyja szerint talált egy gyufát, amelyet kíváncsiságból meggyújtott. A kunyhó pillanatok alatt lángba borult, a rémült kislány pedig sokkot kapott, így nem tudott menekülni. Vele lévő testvére, a 12 éves Dominik megmenekült a halál torkából, mert az utolsó pillanatban még ki tudott ugrani az ablakon, majd azonnal segítségért kiáltott. A tragédiáról a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Egy közeli étterem vendégei azonnal odarohantak, majd megérkeztek a tűzoltók is, azonban Zselyke életét már nem lehetett megmenteni.

A tragédia után az édesanyától azonnal elvették a másik két gyermekét. A tűzesetet túlélő 12 éves fiú a mai napig intézetben van. Korábban felmerült, akár ő is okozhatta a tüzet, hisz a család előző háza is teljesen leégett.

Az édesanya összeomlott

Domonics Anita élete a tragédia óta teljesen összeomlott. Egy háromgyermekes édesanyából, egy gyászoló, egyedül élő nő lett.

„Zselyke hamvait itt őrzöm a lakásban, így olyan, mintha egy kicsit még mindig velem lenne. A mai napig pokolian hiányzik, de nem adhatom át magam teljesen a fájdalomnak, mert a másik két gyerekemért kell harcolnom. Nem lennék képes beletörődni, hogy soha többé nem élhetünk közös otthonban, szeretetben, mint korábban.

<

Egy ideig Dominikot nem is látogathattam az intézetben, mostanra legalább ez megoldódott. Bele sem merek gondolni, hogy mit élhetett át a kisfiam, akit a húga halála után egyből elszakítottak az édesanyjától” – mondta Anita a Blikknek.

<

Az asszony egyébként még egy évvel a tragédia után sem kapott semmilyen értesítést a rendőrségtől arról, hogy pontosan mi történt Zselykével, és felelős-e valaki a haláláért.

<

Kiemelt kép: Domonics Anita, a gyászoló édesanya – Forrás: RTL klub

<