A lakás különböző tompa részeibe verte a fejét néhány hónapos kisbabájának az apa, mert a pici túl sokat sírt, ez pedig dühítette. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott a csöppségnek.

Gyakran sírt a gyermek

Az esztergomi férfinak és élettársának 2021. június 3-án született meg a gyermeke, aki néhány hónap elteltével hasfájóssá vált, ami miatt gyakran sírt. A vádlott a kezdetektől fogva nehezen tolerált, a babasírás miatt gyakran indulatossá, ingerültté vált. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Bántalmazás

A férfi kezdetben kiabálással vezette le az indulatát, azonban két alkalommal a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta az alig négy hónapos csöppséget oly módon, hogy a fejét nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Életveszélyes sérülések

A legutolsó alkalommal a baba eszméletét vesztette és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisfiú részére.

Börtönbe küldik

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Megszüntették a szülői felügyelet jogát

A gyámhatósági eljárásban a férfi szülői felügyeleti jogát azonnali hatállyal megszüntetették – áll az ügyészség közleményében.

Teljesíthetetlen elvárások

A Kékvillogó.hu írt arról néhány hónapja, hogy vádat emeltek egy nő ellen, aki teljesíthetetlen elvárásokat támasztott lányaival szemben és folytatólagosan megalázta, illetve bántalmazta őket, és ezzel súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődésüket. A nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolják.

Megalázta és bántotta őket

A vádlott, aki a vádirat szerint 2016 és 2021 között súlyos alkoholproblémákkal küzdött, egyedül nevelte két kiskorú lányát. Ha a gyerekek ötösnél rosszabb jegyet vittek haza, akkor megalázta, bántalmazta őket. Egyikük egy alkalommal már könyörgött a tanárának, ne írja be a rosszabb jegyet, úgy rettegett a következményektől. 

Nem adott elég ételt

A nő a magas színvonalon sportoló lányoknak minden nap megmérte a testsúlyát, és hogy tartani tudják az általa megkövetelt szintet, nem adott nekik elegendő ételt. A sokszor éhező gyerekek tízóraira csak egy müzlit vihettek, zsebpénzt nem kaptak, nehogy ételt vegyenek maguknak.

Nem mehettek osztálykirándulásra

A lányok nem vehettek részt osztálykiránduláson, csak a kötelező iskolai programokra mehettek el. A vádlott emellett állandóan szidta gyermekeit, becsmérelte iskolai és sportteljesítményüket. A lányok az édesapjukkal is csak titokban tarthattak kapcsolatot. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció