Az első pillanatban azt hiszed valamit nyertél a Telekomtól, aztán egyre furcsább dolgok történnek, ha nem figyelsz, a gatyád is rámehet!

Vasárnap délután futottunk bele abba az új telekomos átverésbe, amelyben a Magyar Telekom nevével, logójával, színeivel élnek vissza.

Egy eredetinek látszó oldalon a következőket írják: „Kedves Magyar Telekom Ügyfél! Az évfordulónkat ünnepeltük és kisorsoltunk téged a mai ingyenes nyereményünk nyerteseként. A megszerzéséhez csak töltsd ki a névtelen kérdőívünket.” Érdemes már itt észrevenni, hogy a weboldal ULR-je nem telekom.hu, hanem egészen más.

Ezt követően három, a Telekom szolgáltatásával kapcsolatos elégedettségi kérdésre kell válaszolni, például ajánlanád-e a Telekomot valakinek.

Ha megválaszoltad, megérkezel az alábbi oldalra, ahol kiválaszthatod a nyereményed egy csúcsminőségű mobilt, ráadásul Telekomos SIM-kártyával.

Ha elbizonytalanodnál, sok kamu elégedettségi hozzászólás megerősíthet abban, hogy nincs itt semmi gyanús, tessék nyugodtan választani.

Amikor kiválasztod az ajándéktelefont egy újabb weboldalra kerülsz, ez már a Samsung oldalára hajaz és itt jön a lényeg. Meg kell adnod az e-mail címed, majd a bankkártyád adatait.

Az oldal alján pedig összefoglalják a lényeget: A nyereményt csak akkor kapod meg, ha tagságot vásárolsz. Ez 99 euróba, vagyis 33ezer forintba kerül havonta.

Nyilván nem tudod majd lemondani és hosszú hónapokon keresztül leemelik a 30 ezret a bankszámládról és vélhetően jól jártál, ha csak 30 ezret nyúlnak le tőled. Érdemes tehát résen lenni és gyanakodni.

Az alábbi két linken érhető el a játék, egyik sem a Telekomé. Ez az egyik, ez pedig  a másik link.

Kiemelt kép: Az áltelekomos játék kezdőlapja