Új gyülekezőhelyet találtak maguknak a városi fiatalok, ahol szemlátomást kiválóan érzik magukat – ám közben életveszélyben vannak. A rendőrség és a polgárőrség közös fellépéssel szeretné elérni, hogy ne legyen nagyobb baj.

Borzasztó mutatványok

„Ezek a gyerekek általában csoportosan jönnek ide, ahol csak egy kis távolság van, ott átugrálnak az egyik bérházról a másikra, ami, mondanunk sem kell, ekkora magasságban mennyire veszélyes!” – mondta el a Bors megkeresésére a Miskolc-Diósgyőr Polgárőrség Egyesület elnöke. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Roller, ugrálás, láblógatás

Telekes Zsoltot azt követően kereste meg a lap, hogy több lakónak is feltűnt, hogy gyerekek egy csoportja elkezdett játszani a miskolc-diósgyőri tízemeletes panelházak tetején. Az egyik fénykép tanúsága szerint volt, hogy rollereztek, miközben egyikük lelógatta lábát a harminc méteres mélységbe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Innen ugrálnak át a szomszédos házra

Nem csoda, ha sokaknak nem tetszik mindez

A rendőrség és a polgárőrség közösen ellenőrzi a társasházak tetejét, hogy ne történhessen végzetes baleset. A polgárőrök szerint a zömében 15-16 éves fiatalok viselkedése felháborítja a környéken élőket, mivel nézni is rossz, ahogy a veszélyre fittyet hányva életveszélyes trükköket csinálnak a tetőn.

Az ivászat is dívik

A lakókat arra kérik, hogy ha ilyen jeleneteket látnak, akkor vagy nekik, vagy az egyenruhásoknak szóljanak. Telekes Zsolt a tapasztalatokról szólva elmondta, hogy törött üvegeket is találtak már a tetőn, ami arra utal, hogy alkoholt is fogyasztanak az efféle összejöveteleken.

Egy törött üvegdarab

Könnyedén kijutnak

Ráadásul a feljutás sem jelent különösebb akadályt, hiszen az ajtókat tűzvédelmi okokból nem lehet bezárni, mivel amennyiben egy házban felcsapnak a lángok, akkor ez is menekülőútnak számít. Éppen emiatt most olyan megoldásban gondolkodnak, amely során a biztonság sem sérül és a gyerekek tetőre való kilépését is megakadályozza.

Ennyi tartja csupán az ajtót

A szülőknek is szólnak

Emellett hangsúlyt helyeznek a prevencióra is. Amikor elindul az iskola, akkor a szülőket is tájékoztatni fogják az életveszélyes trend elterjedéséről. A rendőrségre mindenesetre még nem érkezett feljelentés a randalírozó fiatalok miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Cikkünkben használt képeink a Miskolc-Diósgyőr Polgárőrség Facebook-oldaláról származnak.)