Dagad a botrány Jánoshalmán, a helyi orvos Dr. J. Johanna akkora oltástagadó, hogy Pfizer vakcina helyett sóoldatot adott az embereknek, akik így megkapták az oltási igazolást. Az ország minden tájáról jártak hozzá az oltástagadók, pénzt is fizettek neki. Most lekapcsolták a rendőrök, évekig börtönbe kerülhet.

A gyógyszerek mérgek

A Jánoshalmán praktizáló Dr. J. Johanna 20 éve települt át Erdélyből a férjével és a gyermekeivel Magyarországra. Az asszony azóta háziorvosként dolgozik. Ismert volt a különös nézeteiről, mert volt olyan szívbeteg páciense, akinek azt mondta igyon gyógyteát és narancslevet, mert a sok gyógyszer csak megmérgezi. Amikor rosszul lett, végül a közeli Kiskunhalason látták el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Oltástagadó orvos

Dr. J. Johanna oltástagadásáról az egész településen tudtak. A Blikk beszámolója szerint a doktornő rendszeresen megkérte a rendelőben várakozó betegeket, hogy vegyék le a maszkot, mert a Covid egy marhaság, amivel hülyítik az embereket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sóoldat a Pfizer vakcina helyett

A kamuoltásokat nem csak elfogadhatatlan elvei motiválták, hanem a pénzszerzés is. A „sóoldatos betegeknek” jó pénzért kiállította a hivatalos igazolást, miszerint szabályosan megkapták a Pfizer vakcinát, így hozzájuthattak védettségi igazolványukhoz.

Kamerákat helyeztek el a rendelőben

A lebukásához az egyik be nem oltott páciensének elszólása, illetve a rendőrség hatékony munkája vezetett. Miután felmerült a visszaélés gyanúja, a hatóság kamerákat helyezett el a doktornő rendelőjében, ami igazolta a zsaruk feltevéseit. Innen már csak egy lépés volt, hogy látványos akció keretében, a rendelőben kattanjon a bilincs a doktornő és a vele feltehetőleg együttműködő asszisztense csuklóján.

Nem lepődtek meg

A takaros, rendezett portákkal büszkélkedő alföldi kisvárosban még most is téma a Dr. J. Johanna ámokfutása. Van, aki azt mondja, hogy meg sem lepődik a történteken, a doktornő viselkedésesébe kódolva volt valami égbekiáltó butaság, míg másik nagyon sajnálják az idős nőt.

Emberek életét veszélyeztette

„Én és a feleségem hozzá tartozunk. A párom látta is, amikor a rendőrök lecsaptak rá és elvitték. Én nem is nála voltam oltáson, hanem Kiskunhalason, így szerencsére biztosan megkaptam a vakcinát. Mélyen elítélem, amit tett, emberek életét veszélyeztette, pedig orvosként tudta, hogy ez milyen nagy felelőtlenség” – mondta a lap munkatársának Gusztáv, aki azon meg sem lepődött, hogy az orvos mindezt pénzért tette.

Egyedül él

„Szép nagy háza van, amelyben egyedül él. A fiai már kirepültek, a férje pedig, aki szintén orvos volt, meghalt” – mesélte egy másik férfi.

Mindenről tudott az asszisztense

A doktornő és asszisztense lakásán, illetve a rendelőben is kutatást tartottak a nyomozók. Több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le.

Évekig börtönbe kerülhet

Dr. J. Johanna segédje részletes beismerő vallomást tett, melyben elismerte: tisztában volt azzal, hogy főnöke a tilosban jár. Ha bebizonyosodik az orvos bűnössége, hosszú évekre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: MTI/Mészáros János