Megállt az autó a csobánkai utcában, mögötte egy motor is állt, aztán jött egy autó. Az érkező kocsi nem állt meg és a motornak csapódott, amit az előtte álló autónak nyomott. A motoron ülők súlyosan megsérültek, a balesetet okozó férfi lelépett, majd nem sokkal később piásan előkerült és azt kamuzta a rendőröknek, hogy vécére kellett mennie.

Súlyos sérülés

Egy autó, mögötte egy motor állt az egyik utcában Csobánkán, majd érkezett egy autó és hátulról beletrafált a motorba, amit nekinyomott az előtte álló autónak. A motoron ülő két személy közül az egyik súlyosan megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítségnyújtás nélkül lelépett

A balesetet okozó autós segítségnyújtás nélkül lelépett a helyszínről, majd amikor már ott voltak a rendőrök piásan előkerült. Azt kamuzta nekik, hogy sürgősen vécére kellett mennie, alkoholt pedig csak a baleset után fogyasztott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csúnyán összetört a motor

Forrás: Rendőrség

Piásan, jogsi nélkül vezetett

A balesetet okozó férfiről kiderült, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezette járművét. A rendőröknek feltűnt, hogy a 31 éves sofőrrel megfújatták a szondát, de nem sikerült neki, így vérvételre vitték.

Ez az autó okozta a balesetet

Forrás: Rendőrség

Sokat ivott

Az ügyben kirendelt igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint a csobánkai férfitől levett vérmintában 1,38 g/l ezrelék volt az etilalkohol koncentráció, vagyis alaposan felütött a garatra.

Ennek az autónak nyomta neki a motorost

Forrás: Rendőrség

Szerinte nem hibázott

A sofőr kihallgatásakor vitatta, hogy hibázott, azt mondta, a motoros vágott elé, kizárólag emiatt történt a baleset, vezetés előtt alkoholt nem fogyasztott. Hogy miért hagyta el a helyszínt csak annyi volt a válasza, hogy sürgősen mosdóba kellett mennie.

Súlyos testi sértés

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a férfival szemben súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.

Három évet kaphat

Az eset még 2021. áprilisában történt, meglepő, hogy a rendőrségnek másfél év kellett ahhoz, hogy lezárja ennek a baleseti ügynek az aktáját. A bírósági szakasz még csak most következik, nem csoda, hogy évekig elhúzódnak az ügyek Magyarországon. Ha a férfit elítélik, akár 3 évet is kaphat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: Rendőrség