Egy nap alatt  két vadbaleset is  történt Győr térségében. Egy motoros és egy autós ütközött vaddal.

Egy 37 éves ásványrárói férfi közlekedett 2020. augusztus 2-án 18 óra 37 perckor Honda típusú motorkerékpárjával a 86-os számú főútvonalon, Répcelak irányából Páli felé.

A főútvonal 125. kilométerszelvényében, a menetiránya szerinti jobb oldali mezőgazdasági terület felől, egy vadon élő őzbak ugrott az úttestre a motorkerékpár elé, amit a sofőr elütött. Az ütközést követően a motoros a bal oldali sávon áthajtva, a mezőgazdasági területen állt meg. A baleset következtében a járművezető megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szintén vasárnap, az esti órákban a 85-ös számú főútvonalon, Fertőszentmiklós irányából Pereszteg felé közlekedett egy Ford típusú gépkocsi vezetője  A Hegykői bekötőt elhagyva, a 61. kilométerszelvénynél neki jobb oldalról, egy mély árokból egy szarvasbika ugrott a járműve elé.

A sofőr az intenzív fékezése, valamint balra történő kormányzása ellenére elütötte az állatot. A baleset miatt a gépkocsival áttért a menetiránya szerinti szemközti sávba, ahol összeütközött egy arra haladó Toyota típusú gépkocsival is.

Az ütközés következtében a vétlen autós az oldalára borulva, hosszirányú tengelye körül többször megpördülve állt meg az úttest szélén. A balesetben az állatot elütő gépkocsiban hárman – a sofőr és két utasa – a másik, vétlen autóban pedig a járművezető sérült meg. Mindegyiküket a mentők kórházba vitték.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel Répcelak közelében történt balesetről – Forrás: police.hu. Belső kép: Pereszteg közelében történt baleset – Forrás: police.hu