Ahogy azt az elsők között a KÉKFÉNY.com hírportál is megírta, megöltek két férfit egy verekedésben Budapest 5. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban. Egy évfordulót ünnepelt a társaság, aminek verekedés, majd gyilkosság lett a vége. Délután a rendőrség friss részleteket árult el az eset körülményeiről.

Két, 90 százalékban kábítószerrel visszaélés vagy garázdaság miatt már rendőrségi múlttal rendelkező társaság csapott össze péntek hajnalban a Deák téren. A résztvevők egyike kést rántott, és több késszúrással halálra szúrt a rivális csoportból két embert, derült ki rendőrségi tájékoztatón.

Péntek hajnalban egy nagy verekedéshez riasztották a rendőröket az 5. kerületi Deák térre. A kiérkező rendőrök két embert találtak az úttesten fekve. Hajnali 3:40-kor érkezett a bejelentés, a rendőrök öt percen belül a helyszínen voltak, de a két fiatal már elhunyt.

A Budapesti Rendőr-főkaptiányság délutáni sajtótájékoztatóján kiderült: két, egymástól független baráti társaság 10 tagja, 16-23 év közötti férfiak verekedtek össze, akik eltérő okokból tartózkodtak az Erzsébet téren.

Az egyik résztvevő kést rántott és több szúrással megsebesítette két ellenfelét, akik sérülése olyan súlyos volt, hogy a helyszínen elhunytak. A két áldozatot követelő verekedés, késelés után a többiek elhagyták a helyszínt – írja az Infostart.hu.

A rendőrök 10 perc alatt elfogták a gyanúsítottat a személyleírás és a ruházat leírása alapján. A fiatal csütörtökön töltötte be a 18. életévét. Kiderült: a kést menekülés közben eldobta, de a nyomozók a Paulay Ede utcában egy gépkocsi alatt megtalálták.

A férfit több emberen elkövetett emberölés bűntett ügyében hallgatják ki, továbbá felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság ügyben két társát is kihallgatják. Az ügyben szerepel még három lány, akik megpróbálták szétválasztani az elkövetőket – az ügyben tanúként szerepelnek.

A verekedés okai, motivációi még felderítésre várnak, zajlik a nyomozás, folynak a kihallgatások. A résztvevők kilencven százalékának, így az elkövetőnek is van rendőrségi múltja, például kábítószerrel összefüggésbe hozható cselekmények és garázdaság.

A gyanúsított nem sérült meg a verekedésben. Társainál nem volt kés, de tőlük került a kés órákkal korábban az elkövetőhöz nem elkövetési szándékkal.

Kamerafelvételek és a vallomások alapján derítik fel a résztvevők szerepét, ez alapján dől majd el, hogy milyen jogi státuszuk lesz az eljárás folyamán.

Egy késes támadót nehéz kikerülni, a késelés pillanatok műve, még a szakembereknek is nehéz kivédeni. A legjobb talán az, ha fut az ember – hangzott el a rendőrségi tájékoztatón.

A felfokozott, adrenalinnal teli állapotban a sértett sokszor nem is érzni, hogy megszúrták, csak egy ütést érzékel, később veszi észre, hogy megsebesült.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Fotó:MTI/Mihádák Zoltán