A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem indított nyomozást egy 29 éves férfival, 31 éves nővérével, valamint a férfi 37 éves élettársával, és annak 17 éves lányával szemben.

A család tavaly tavasztól mostani elfogásukig Budapestre, illetve Németországba közvetített prostitúciós munkára kiszolgáltatott helyzetbe került nőket.

Az ezzel kapcsolatos részfeladatokat egymás között felosztották. Volt, aki a fotózásért, a hirdetések feladásáért, a telefonok fogadásáért, és a kuncsaftok beosztásáért felelt, de volt, akinek a hirdetésben megadott telefonok megvásárlása, és az ezzel kapcsolatos előfizetések megkötése volt a feladata.

A férfi rendszeresen verte a négy lányt, elvette az irataikat, és a saját telefonjaikat, így megakadályozva azt, hogy segítséget tudjanak kérni a hozzátartozóiktól. A nők felügyelet nélkül nem hagyhatták el a lakást, és a keresetüket teljes egészében oda kellett adniuk a 29 éves gyanúsítottnak – írja a 24.hu.

A lányok borsodi kisfalukból származtak, és valamennyien tisztességes munka reményében fordultak régi férfiismerősükhöz segítségért, aki nem tájékoztatta őket a részükre szánt munka mibenlétéről. Később viszont olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, hogy elmondásuk szerint nem volt lehetőségük változtatni körülményeiken.

A gyanúsítottak közül a 29 éves férfit, és 31 éves nővérét a nyomozók kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatásukat.

<

Kiemelt kép: Szexmunkára kényszerített lányok – Forrás: police.hu

<
<