Az RTL Való Világ című műsorában ismertté vált Novozánszki Fanni 2017-ben tűnt el. Az akkor 24 éves lány azóta sem került elő. Idén tavasszal VV Fanni meggyilkolása miatt 20 év börtönre ítélték B. Lászlót, akivel utoljára látták. A férfi nem ismerte el a gyilkosságot, VV Fanni holtteste pedig nem került elő, a mai napig rejtély mi történt vele. A Kékvillogó.hu szerkesztőségének lehetősége volt kipróbálni a Google mesterséges intelligenciáját, a fejlesztés alatt álló Bard-robotot. Megkérdeztük a szuperokos számítógépet arról, hol rejthette el a gyilkos Fanni holttestét. Meglepő választ adott a mesterséges intelligencia.

Utoljára a mélygarázs kamerája látta

VV Fanni népszerű celeb volt 2017-ben, amikor utoljára látták. A rendőrségi nyomozás azt derítette ki, hogy az akkor 24 éves lány a Marina parti lakásában találkozott B. Lászlóval, aki azzal a céllal érkezett oda, hogy pénzhez jusson. Fanni utoljára a társasház mélygarázsa kamerájának felvételén volt látható ájultan, a feltételezett gyilkosa karjaiban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtalálták VV Fanni DNS-t

A vádlott bérelt kocsijában DNS-mintát és Fanni vérét is megtalálta a rendőrség, ám B. László mindvégig állította: ő valóban elvitte az ájult lányt, de nem ölte meg, hanem átadta egy ismeretlen személynek. A bíróság nem hitte el ezt a történetet, és B. Lászlót első fokon 25 évre ítélték. Akkor a vádlott enyhítésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett. B. László másodfokon végül 20 évet kapott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csomagtartóba rejthette VV Fannit

A vád szerint a lányt B. László a pénzéért megölte, és bérelt kocsijában rejtegette, majd először a Balatonhoz vitte, aztán egy Citroennel a Dunához autózott, ahol végül a folyóba dobta Fannit. A testnek nyoma veszett és azóta sem került elő. B. László azzal védekezett, hogy az autó csomagtartójában nem fért volna el Fanni teste. A nyomozók nem így gondolják.

Vérnyomok

A hivatalos szervek két adatra támaszkodtak, amikor megállapították, hogy a férfi Fannit a csomagtartóba tette, amíg nem szabadult meg tőle a Duna-parton, Szalkszentmártonnál. Egyik, hogy a csomagtartóban a gondos takarítás ellenére is vérnyomokat találtak. A másik pedig, hogy miután B. távozott Fanni lakásából, találkozott egy férfival, akit Veszprémig fuvarozott. A vendég az utastérben B. Lászlón kívül senkit nem látott.

Aprólékos munka

Fanni családjának jogi képviselője, Lichy József szerint, amikor Fanni a csomagtartóba került, még nem állt be a hullamerevség, így a teste hajlítható állapotban volt. A bíróság végül aprólékosan rekonstruálta már a történéseket, és úgy ítélte meg, hogy B. oltotta ki Fanni életét.

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát

A bíróságnak azért volt nehéz dolga, mert sem holttest, sem a gyilkos eszköz nem került elő, így csak áttételes bizonyítékok voltak. A minap tesztelhette a Kékvillogó.hu hírportál a Google új mesterséges intelligenciáját, a próbaüzemben működő Bard-robotot. Arról kérdeztük, mi történt VV Fannival. A mesterséges intelligencia így válaszolt:

Elrejtette a tettes

„A VV Fanni holttestének helye a mai napig valóban ismeretlen. A bíróság úgy találta, hogy B. László megölte a lányt, és a holttestét elrejtette, de a helyszínt nem sikerült feltárni. A rendőrség számos helyszínen végzett kutatást, többek között a dunaújvárosi házban, ahol B. László lakott, a környező erdőkben és vízfolyásokban, valamint a Dunában, de nem találták meg a holttestet.”

Kulcsfontosságú kérdés

A robot szerint számos elmélet született arról, hogy hol lehet VV Fanni holtteste. Egyesek szerint B. László eltemette egy ismeretlen helyen, mások szerint bedobta a Dunába, vagy elégette. A mesterséges intelligencia szerint a holttest megtalálása kulcsfontosságú lenne a VV Fanni ügyének lezárása szempontjából.

Reménykednek

A robot állítja: Fanni családja és a barátai továbbra is reménykednek, hogy egyszer megtalálják a lányt, hogy méltó módon eltemethető legyen. Ezt követően a mesterséges intelligencia megemlített néhány helyet, ahol VV Fanni holteste lehet.

A Bard-robot szerint itt lehet VV Fanni teste

  • A Dunában
  • Egy vízfolyásban
  • Egy erdőben
  • Egy szemétlerakóban
  • Egy égetőben

Bármikor újranyithatják az aktát

A Google fejlesztés alatt álló mesterséges intelligenciája hozzátette: „A rendőrség továbbra is vizsgálja az ügyet, és reméli, hogy egyszer megtalálja a holttestet.” Ez valóban így van, hiszen a gyilkossági ügyek soha sem évülnek el, ha 10 vagy 20 év múlva új bizonyíték kerül elő, akkor újranyitják az aktát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: VV Fanni – Kékvillogó-montázs