Egy hektáron ég a tűz a János-hegyen az Árnyas út, Budakeszi út, Tündérhegyi út által határolt területen. A tűzoltók már megkezdték az oltást, nagy erőkkel dolgoznak a tűz megfékezésén.

Lángol az erdő

Tűz ütött ki az Árnyas út, Budakeszi út, Tündérhegyi út által határolt területen – olvasható a Normafa Park Facebook oldalán. A tűz mintegy egy hektáron ég. A tűzoltók már megkezdték az oltást, nagy erőkkel dolgoznak a tűz megfékezésén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenki kerülje el a környéket

A Normafa Park azt kéri, hogy aki csak tudja, kerülje el a környéket, hogy könnyítse az oltást, ráadásul így a dugó is kisebb lehet a Budakeszi úton – írja a BudaPestkörnyeke.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Alakul a dugó

Az arra autózók azt írják a Facebookon, hogy a Budakeszi úton az egyik sávot lezárták. Több tűzoltó és rendőrautó is a helyszínen van. Egyre nehezebb arra közlekedni.

Tűzgyújtási tilalom

A nagy szárazság miatt jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország teljes területén. Ilyenkor tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.

Korlátozható az erdőlátogatás

Fokozott tűzveszély időszakában az erdőgazdálkodó az erdőbe való belépést és az ott tartózkodást korlátozhatja, illetve megtilthatja. A korlátozás időtartama a 6 hónapot nem haladhatja meg. Az erdő látogatásának korlátozását a helyben szokásos módon kell kihirdetni, valamint figyelmeztető táblák kihelyezésével gondoskodni kell a megfelelő tájékoztatásról – írják a Katasztrófavédelem oldalán.

Kerti hulladékot sem szabad égetni

A belterületi kerti és növényi hulladék égetése a hatályos levegővédelmi szabályozás alapján tiltott. A tiltás alól az önkormányzat helyi rendeletben belterületi ingatlanokra felmentést adhat, melyben szabályozza az égetés feltételeit, körülményeit. A helyi önkormányzatnál kell érdeklődni, hogy mikor lehet a kertben égetni. Amennyiben nincs ilyen rendelete az önkormányzatnak, abban az esetben nem szabad avart és kerti hulladékot égetni.

Itt a Normafa Park posztja

Lehet grillezni

Nem minősül tűzgyújtásnak a gáz égőfej és a zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszköz alkalmazása, ha az megfelelő szikrafogóval van ellátva. Ez az jelenti, hogy a lehajtható fedelű grillsütőkre nem vonatkozik a tilalom, lehet grillezni velük a kertben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tűz a János-hegyen – Forrás: Facebook/Normafa Park