A Fővárosi Főügyészség csütörtökön vádat emelt Deutsch Tamás apósának feltételezett gyilkosával szemben. Az 58 éves férfit emberöléssel vádolják.

Folyamatos volt a nézeteltérés

A 2021. december 3-án elkövetett szörnyűségről a Kékvillogó.hu is részletesen beszámolt. A vádlott 2020 májusától lakott a sértett által üzemeltetett, 3. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és Lazsányi László, Deutsch Tamás politikus apósa között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem fizetett a lakás használata után

A vita tovább fajult, miután a vádlott 2021 júniusától már egyáltalán nem fizette a lakás után a havi használati díjat. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hiába szólította fel

A sértett az ezt követő hónapokban legalább 6 alkalommal szólította fel a vádlottat, hogy mivel megszűnt a lakáshasználati joga, a személyes tárgyait vigye el az ingatlanból, a férfi azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a felszólításokat, és 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben.

Feljelentették egymást

A felek emellett kölcsönösen feljelentést tettek egymás ellen a rendőrségen. László rongálás miatt jelentette fel a férfit, mivel az többször is feltörte a ház, valamint a lakás bejárati ajtaját, majd ott töltötte az éjszakát. A legutolsó zártörés éppen az elkövetés előtti napon történt.

A tragédia napja

László másnap, 2021. december 3-án, az előző napon történt rongálás miatt újabb feljelentést tett a rendőrségen. Még ugyanezen a napon, este 6 óra körül az elkövető újból megjelent a 3. kerületi ingatlannál, ahol egy vadászkéssel ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját.

Szóváltás a lakásban

Ezt észlelve László telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd ezután felment a lakásba, ahol közte és a vádlott között ismételten szóváltás alakult ki, ami ezúttal tettlegességig fajult – foglalta össze az eseményeket a Blikk.

Többször megszúrta

Ennek során a vádlott először állon ütötte őt, majd a nála lévő vadászkéssel többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén. A férfi belehalt súlyos sérüléseibe.

Egykor luxuséletet élt

Tavaly nyáron derült ki, hogy a politikus apósát meggyilkoló B. István egykor luxuséletet élt, ám lecsúszott a lejtőn és gyilkossá vált. A gyilkossággal gyanúsított B. István a CBA kisebbségi tulajdonosa is volt, ám a vagyonát egy rossz döntés következtében szinte teljesen elveszítette. A pénze visszaszerzése érdekében indított jogi próbálkozásai nem jártak sikerrel.

Beismerte tettét

A gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei kedvezőtlenek voltak tette elkövetésének idején. Bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkentette a szökés, elrejtőzés veszélyét, a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem volt elegendő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a házban történt a gyilkosság – Forrás: RTL klub