Néhány óra különbséggel halt meg tragikus hirtelenséggel két fiatal magyar futballista, Botlik Gábor és Viniczai Viktor. Mindkét tragédia megrázta a Pest vármegyei labdarúgás világát mindkettő a II. osztály, Déli csoportjának két éllovasát, az Újhartyánt, illetve a tápiószentmártoni Aranyszarvast érintette. Viniczai Viktor halálát füstmérgezés okozta.

Elhunyt Botlik Gábor

Január 27-én, szombaton délután, életének 33. esztendejében Bugyin, a helyi sportcsarnokban megrendezett teremtornán elhunyt Botlik Gábor az Újhartyán VSE labdarúgója. Hiába a gyorsan érkezett és szakszerű segítség, a rutinos hátvéd életét sajnos már nem sikerült megmenteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Befejezték a bajnokságot

A bajnokságot, melyen a tragikus sorsú futballista is szerepelt, a szervezők erre a szezonra befejezettnek nyilvánították. Botlik Gábor 2018 júliusa óta erősítette az újhartyáni együttest, a bajnoki címre törő csapatban a 2023/2024-es évad őszi idényében 14 bajnoki mérkőzésen végig kezdőként lépett pályára.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pályafutása

Pályafutása során több környékbeli klubnál is megfordult, szerepelt többek között az FC Dabas (két időszakban is), az Örkény és a Dabas-Gyón színeiben is. Emlékére az újhartyáni egyesület január 28-án, vasárnap este gyertyás megemlékezést tartott a helyi sporttelepen – írja közösségi oldalán a Sportszelet Online.

Otthonában hunyt el

Január 28-án, vasárnap hajnalban ceglédi otthonában hunyt el Viniczai Viktor, az Aranyszarvas SE Labdarúgó Szakosztály 28 éves középpályása, aki 2020 februárjában Törtelről igazolt át Tápiószentmártonba.

Kigyulladt a lakás

A focista halálát füstmérgezés okozta. A katasztrófavédelem közlése szerint, vasárnap egy társasházhoz riasztották a tűzoltókat, ahol a szén-monoxid-érzékelő jelzett. A tűzoltók füstszagot észleltek, és megkeresték az érintett ingatlant. A konyhában lévő lángokat hamar megfékezték, de a sűrű füsttel telítődött szobában egy holttestet találtak.

Füstmérgezésben halt meg

A szakértők még vizsgálják a tűzesetet, de az elsődleges információk szerint a tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladhatott ki a lakás, amelyben Viniczai Viktor otthona volt, aki füstmérgezésben halt meg.

Viniczai Viktor pályafutása

Pályafutása elején meghatározóak voltak számára a Cegléden eltöltött évek, ahol előbb az utánpótlásban kapott helyet, majd kijárva a korosztályos „ranglétrát”, kivívta a helyét a felnőttek között is. Az első csapatban a 2014/2015-ös évadban az NB II-ben is bemutatkozhatott a Csákvár elleni hazai mérkőzésen, majd még ugyanebben a szezonban az NB III-as Monornál is megfordult.

Törtelen és Pilisen is játszott

A 2015/2016-os bajnokságban az NB III, Keleti csoportjában szerepelt a Cevasporttal, a nagy munkabírású futballista megyei szinten erősítette még a már említett Törtel mellett a Pilis együttesét is.

Megemlékezést tartottak

Futsalban két szezonon keresztül a ceglédberceli Startolunk csapatának volt a játékosa a regionális bajnokságban. Viniczai Viktor emlékére január 29-én, hétfőn 18:00 órától gyertyagyújtással egyebkötött megemlékezést tartottak az Aranyszarvas SE Cifrakert úti sporttelepén.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Viniczai Viktor, Botlik Gábor – Forrás: Facebook-BPK montázs