Néhány óra különbséggel halt meg tragikus hirtelenséggel két fiatal magyar futballista, Botlik Gábor és Viniczai Viktor. Mindkét tragédia megrázta a Pest vármegyei labdarúgás világát mindkettő a II. osztály, Déli csoportjának két éllovasát, az Újhartyánt, illetve a tápiószentmártoni Aranyszarvast érintette. Viniczai Viktor halálát füstmérgezés okozta.

Elhunyt Botlik Gábor

Január 27-én, szombaton délután, életének 33. esztendejében Bugyin, a helyi sportcsarnokban megrendezett teremtornán elhunyt Botlik Gábor az Újhartyán VSE labdarúgója. Hiába a gyorsan érkezett és szakszerű segítség, a rutinos hátvéd életét sajnos már nem sikerült megmenteni.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Befejezték a bajnokságot

A bajnokságot, melyen a tragikus sorsú futballista is szerepelt, a szervezők erre a szezonra befejezettnek nyilvánították. Botlik Gábor 2018 júliusa óta erősítette az újhartyáni együttest, a bajnoki címre törő csapatban a 2023/2024-es évad őszi idényében 14 bajnoki mérkőzésen végig kezdőként lépett pályára.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pályafutása

Pályafutása során több környékbeli klubnál is megfordult, szerepelt többek között az FC Dabas (két időszakban is), az Örkény és a Dabas-Gyón színeiben is. Emlékére az újhartyáni egyesület január 28-án, vasárnap este gyertyás megemlékezést tartott a helyi sporttelepen – írja közösségi oldalán a Sportszelet Online.

Otthonában hunyt el

Január 28-án, vasárnap hajnalban ceglédi otthonában hunyt el Viniczai Viktor, az Aranyszarvas SE Labdarúgó Szakosztály 28 éves középpályása, aki 2020 februárjában Törtelről igazolt át Tápiószentmártonba.

Kigyulladt a lakás

A focista halálát füstmérgezés okozta. A katasztrófavédelem közlése szerint, vasárnap egy társasházhoz riasztották a tűzoltókat, ahol a szén-monoxid-érzékelő jelzett. A tűzoltók füstszagot észleltek, és megkeresték az érintett ingatlant. A konyhában lévő lángokat hamar megfékezték, de a sűrű füsttel telítődött szobában egy holttestet találtak.

Füstmérgezésben halt meg

A szakértők még vizsgálják a tűzesetet, de az elsődleges információk szerint a tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladhatott ki a lakás, amelyben Viniczai Viktor otthona volt, aki füstmérgezésben halt meg.

Viniczai Viktor pályafutása

Pályafutása elején meghatározóak voltak számára a Cegléden eltöltött évek, ahol előbb az utánpótlásban kapott helyet, majd kijárva a korosztályos „ranglétrát”, kivívta a helyét a felnőttek között is. Az első csapatban a 2014/2015-ös évadban az NB II-ben is bemutatkozhatott a Csákvár elleni hazai mérkőzésen, majd még ugyanebben a szezonban az NB III-as Monornál is megfordult.

Törtelen és Pilisen is játszott

A 2015/2016-os bajnokságban az NB III, Keleti csoportjában szerepelt a Cevasporttal, a nagy munkabírású futballista megyei szinten erősítette még a már említett Törtel mellett a Pilis együttesét is.

Megemlékezést tartottak

Futsalban két szezonon keresztül a ceglédberceli Startolunk csapatának volt a játékosa a regionális bajnokságban. Viniczai Viktor emlékére január 29-én, hétfőn 18:00 órától gyertyagyújtással egyebkötött megemlékezést tartottak az Aranyszarvas SE Cifrakert úti sporttelepén.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Viniczai Viktor, Botlik Gábor – Forrás: Facebook-BPK montázs