Ismét emberáldozatot követelt a tűz. Szomorú tragédia helyszínére vonultak ki a miskolci lánglovagok péntek délután.

Meghalt egy ember

Meghalt egy ember egy miskolci kazánház tüzében pénteken – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kigyulladt egy kazánház

Az eddigi információk alapján a Marek József utcában, Szirma városrészben egy családi ház külön álló, hat négyzetméteres kazánháza gyulladt ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megfékezték a lángokat

A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül megfékezték a lángokat. A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott a helyiségben, az életét már nem lehetett megmenteni.

Még vizsgálják az okokat

Kiemelték: nem kizárt, hogy a fűtőberendezés helytelen használata vezetett a tragédiához, de a pontos okot még vizsgálja a katasztrófavédelem. 

Figyeljünk oda!

A Katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy a fűtőberendezés közvetlen közelében az emberek ne tároljanak éghető anyagokat, használjanak szikrafogó tálcát. Ezenkívül fontos, hogy csak az előírt tüzelőanyagot használják a berendezésekben.

Két halálos áldozat

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy hétfőn hajnalban tűz keletkezett egy győri társasházban. A katasztrófavédelem munkatársai ugyan hamar a helyszínre siettek, ám a tragédia már így sem volt elkerülhető. Ketten vesztették életüket.

Több lakót is kimenekítettek

A tűz és a füst miatt több lakónak is el kellett hagynia az otthonát, több embert sikeresen kimenekítettek. Két áldozata sajnos így is volt a tűznek. A Ripost úgy tudja, az egyikük az ismert nyugdíjas néprajzkutató-muzeológus, V. Szalontay Judit.

Búcsúznak tőle az ismerősei

A lap számára az egyik ismerőse elmondta, csodálatos szakember és ember volt a kutatónő. Az ő nevéhez fűződik a csornai múzeum alapítása, és ő volt az intézmény igazgatója is, egészen a nyugalmazásának napjáig. Összetörtek azt követően, hogy kiderült, ő is az áldozatok közé tartozik.

Nyugdíjba vonulása után is aktív volt

A múzeológus, miután nyugalmazták, továbbra is aktív volt, hiszen a néprajztudományt a hivatásának tekintete. A szűkebb kutatási területe a vallási néprajz, a népviselet, valamint a rábaközi hímzések formavilágának elemzése volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció.