Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytatták le az eljárást a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói az 50 éves Sz. Péter ellen, aki a megalapozott gyanú szerint megölte édesapját, Szilágyi Istvánt. A népszerű színész és feleségét fiúk korábban is bántalmazta, a szülei azonban ezt mindig tagadták.

Fia ölte meg Szilágyi Istvánt

2020. május 3-án reggel 18. kerületi otthonukban Sz. Péter megölte 83 éves édesapját. A nyomozás adatai szerint Sz. Péter színész édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezzel a kalapáccsal verte szét édesapja fejét

Forrás: police.hu

A helyszínen meghalt

Szilágyi István végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után a színész fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszámítható állapotban volt

Az elvégzett elmeorvos szakértői vélemény szerint Sz. Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

Szüleivel aludt

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját.

Jolika néni segítségéért ment

Sz. Péter édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget. A boltosok értesítették a rendőrséget és a mentőket.

Nem volt pénzük gyógyszerre

A tragédia után Szilágyi István felesége elmondta, hogy fia állandó gyógyszeres kezelés alatt állt. A gyilkosság előtti napokban azonban a nehéz anyagi körülmények közt élő idős házaspárnak nem volt pénze fiúk gyógyszereire, emiatt nem váltották ki azt.

Átadták az ügyészségnek a nyomozati iratokat

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadják az illetékes ügyészség részére.

Meghalt Szilágyi István felesége

Tavaly ősszel lett hirtelen rosszul Szilágyi István felesége. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy rosszindulatú tüdődaganata van. Jolika néni februárban halt meg egy fővárosi kórházban.

Szilágyi Istvánné, Jolika néni – Forrás: TV2

Megbocsájtott fiának

A tragédia napján azt nyilatkozta, hogy tudja, rosszat tett a fia, de ennek ellenére megbocsájtott neki. Hitt abban, hogy fiát kiengedik. Utolsó kívánsága is az volt, hogy még egyszer látni szerette volna Pétert, aki előzetes letartóztatásban van. A büntetésvégrehajtási intézet azonban az asszony temetésére sem engedte az édesapja megölésével gyanúsított Pétert. Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szilágyi István emlkéhelye a gyilkosság után – Forrás: Facebook