Meghalt egy határvadász hétfő reggel. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás részeként vizsgálja a tragikus eset körülményeit. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Meghalt egy határvadász

Önkezével végzett magával egy határvadász hétfő reggel. „Megkeresésére válaszul tájékoztatjuk, hogy 2022. október 10-én a reggeli órákban egy szerződéses határvadász szolgálati idejében öngyilkosságot követett el. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel” – írta a Magyar Nemzet kérdésére az ORFK kommunikációs osztálya.

Részleteket nem közöltek

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi vezette a határvadászt a végzetes lépés megtételére. És azt sem közölték, hogy férfiről vagy nőről van szó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Júliusban döntöttek a határvadászokról

Orbán Viktor miniszerelnök július 8-án, péntek délután Facebook-oldalán közölte, hogy aláírta a rendeletet, amelyben a határvadászegységek felállításáról döntöttek. Első lépésben 2200 határvadászt képeznek ki a déli határokra, majd négyezerre növelik a számukat.

2200 határvadászt képeznek

„A magyar kormány úgy döntött, hogy megerősítjük a déli határainkat és megvédjük az ott élő magyarok biztonságát. Határvadászegységeket állítunk fel, amelyek az önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel. Első lépésben 2200 határvadászt képezünk ki és állítunk szolgálatba. Számukat később négyezerre növeljük majd” – mondta a miniszterelnök Facebook videójában.

Augusztusban indult a képzés

Augusztus közepén meg is kezdődött a szerződéses határvadászok képzése Nyírbátorban, Szegeden, Debrecenben és Orosházán.  A négyhetes, 180 tanórás képzés alatt rendészeti, jogi, lövészeti és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el a tanulók.

400 ezer forintot kapnak

Az első körben esküt tett határvadászok Záhonyban, Beregsurányban és Csengersimán kezdték majd meg munkájukat. Alapilletményük bruttó havi háromszázezer forint, az éjszakai pótlék óránként bruttó 193 forintot, a készenléti pótlék óránként bruttó 97 forintot jelent. Az esetleg meglévő nyelvvizsgapótlékokkal együtt elérhető a bruttó négyszázezres bér, ami mellé évente bruttó kétszázezer forintnyi cafeteria is jár.

Szállást és ingyen ebédet kaptak

A képzés teljes idejére a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet biztosított, valamint a nem helyben lakók számára szállást nyújtott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu