Egy ötéves gyerek is megsérült abban a buszbalesetben, amely vasárnap reggel történt az M5-ös autópályán. A lengyel turistákat szállító jármű minden utasát kórházba szállították, egy férfi meghalt a balesetben.

Amint arról a KEKFENY.com is beszámolt, vasárnap reggel egy lengyel nyaralókat szállító, hazafelé tartó busz egy nyílegyenes szakaszon a jobboldali árokba borult az M5-ös autópályán. Nem kizárt, a sofőr elaludt, ezért következett be a tragédia.

A járművön tartózkodó 46 személy közül a balesetben egy férfi életét vesztette. A Blikk úgy tudja, hogy az áldozat kirepült a buszból, feltehetőleg nem volt becsatolva. A balesetben 34-en sérültek meg, de a biztonság kedvéért mindenkit kórházba szállítottak. A 44 turista és a két sofőr Bulgáriából tartott haza.

„Korán reggel mentem Szeged felé, amikor azt láttam, hogy a másik oldalon egy busz az oldalára borulva fekszik az árokban, picit arrébb pedig sok ember ül, és törölgetik egymás arcát. Szerettem volna odamenni segíteni, de mire jóval arrébb meg tudtam fordulni, a rendőrség már lezárta az autópályát” – mondta Blikknek a lezárásnál várakozó István.

A busz utasai közel másfél órát ültek a jármű mellett, ennyi idő kellett ahhoz, hogy a mentők mindenkit ellássanak és biztonsággal elszállíthassák őket. Négy kórház fogadta őket, volt, akit mentőhelikopter vitt az egészségügyi intézménybe. A busz legfiatalabb utasa egy ötéves kisgyerek volt, ő is megsérült a balesetben.

A mentők távozása után drámai küzdelem kezdődött, egy speciális daru csörlőjével húzták fel az összetört buszt. A mentés nagyon kockázatos volt, a többtonnás jármű bármelyik pillanatban visszacsúszhatott volna az árokba.

Egy ember bemászott az összeroncsolódott vezetőtérbe, hogy kormányozni tudjon, egy másik pedig irányította a csörlőt, hogy nagyon lassan húzza fel a járművet. A földön szanaszét hevertek a turisták személyes tárgyai, ridikül, szívecskés alvópárna, ruhadarabok borították az árokpartot. Végül a mentés sikerült, talpra állították és elvontatták a buszt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI