A gazdája egy szemeteszsákba csomagolta, majd egyszerűen egy kukába dobta idős kutyáját. A 16 éves Rozi ezután órákig küzdött az életéért.

Nyüszített

Az egyik lakó – munkába menet – már délelőtt hallotta a nyüszítést, ám végül csak délután fedezték fel az állatot. „A második kukában legalul találták meg. Az volt a szerencse, hogy könnyű szemetes volt rajta, ami valószínűleg órák óta rajta volt és szegényke már alig élt” – mondta az egyik lakó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tagadta, hogy övé a kutya

A megtalálók azonnal értesítették a rendőröket. A kutya 70 éves gazdája először tudomást sem akart venni a történtekről és a rendőrökről. „Másfél óráig be se engedte őket, majd azt mondta, az nem az ő kutyája” – árulta el a szomszéd.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ellentmondások

Végül a kutya chipjét leolvasva állapították meg, hogy ő a tulajdonos. A szemtanúk szerint a nő ellentmondásokba keveredett és zavartan viselkedett, a tettére pedig nem tudott magyarázatot adni. A rendőrök eljárást indítottak ellene, illetve kórházba vitték, ahonnan azóta sem engedték haza – írja az RTL.hu.

Az RTL riportja:

Korábbi eset

Ahogy írtunk róla, fuldokló kutyát mentett egy utas a 30-as buszon, Budapesten, a jelenleg már állatmenhelyen lévő állatot egy aggódó utas kitartó jelenléte mentette meg.

Hangokat adott ki

A fiatal nőnek az lett ugyanis gyanús, hogy egy másik utas, egy idős nő kezében lévő nejlonszatyorban mozgolódik valami, és hangokat ad ki, ám hiába kérte utastársát, az nem akarta megmutatni, hogy mi van a szatyorban. Előbb aztán mégis rávette, hogy mutassa meg, mi van benne, később arra is, hogy adja neki a yorkit.

Elájult a yorki

A fiatal nő aztán, ahogy leszállt a buszról, azonnal kivette a zacskóból a kiskutyát, ekkor a párkilós eb már ájult volt, a friss levegőn azonban gyorsan magához tért. A rendőrség már beazonosította az idős nőt, és állatkínzás miatt nyomoz – írja az RTL.hu.

Így történt az eset

„Amikor már azt hittük, hogy mindent láttunk, akkor fényes nappal megtörténik, hogy a 30-as buszon az egyik utazó arra lesz figyelmes, hogy “emberünknél” mozog a zacskó!!! Azért, hogy a zacskó “tartalma” ne jusson ki, még be is köti…. Végül nem nézik tétlenül, és a zacskó Kutyát magukhoz veszik és értesítenek minket, valamint az újpesti rendőrséget.”

Nem volt jól

„A kutyus rettentő rossz állapotban, oxigénhiányosan kerül ki ebből az utazásból, miután kiszabadították” – írta Facebook oldalán az újpesti Àllat- ès Termèszetvèdelmi Őrszolgálat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fotó a kutyáról – Forrás: RTL