Újabb döbbenetes fordulat történt az országos közfelháborodást kiváltó, brutális borsodnádasdi gyilkosság ügyében. A Debreceni Ítélőtábla elnöke soronkívüliséget rendelt el, ami azt jelenti, hogy a végzéstől számítva bármikor kitűzhetik a másodfokú tárgyalás időpontját.

Aknába dobta áldozatát

2017. szep­tember 3-án egy kétségbeesett édesanya hívta a rendőrséget, hogy lánya előző délután elment a barátaival szalonnát sütni, és azóta nem tud semmit róla. Az eset Borsodnádasdon történt.

Rendőrök, kutatómentők keresték Csengét, de már csak a holttestét találták meg. Miután kihallgatták a barátait, kiderült, hogy utolsó óráit B. Rolanddal töltötte. A fiú először tagadta, hogy köze lenne a lány halálához, ám a hazugságvizsgálaton megbukott: elismerte, hogy valóban Csengével volt a végzetes éjszakán.

A Zsaru magazin azt írta, hogy a tini szerint a lány kétszer is elment valahova. Másodszorra után ment, és egy ösvényen találta meg meztelenül, eszméletlen állapotban. Azt hitte, halott. Ekkor pánikba esett, és Csenge testét a ciszternába lökte, aminek az alján víz állt, és ­amibe végül Csenge bele­fulladt.

A Blikk, szakértői véleményekre hivatkozva azt írta, fulladás okozta a 17 éves lány halálát, tehát akkor még élt, amikor barátja bedobta az aknába.

Elengedte a bíró

Idén márciusban a bíróság 4 évre ítélte a 17 éves borsodnádasdi K. Csenge halálának ügyében vádolt férfit, B. Rolandot.  A bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit, aki szabadon távozhat a bíróságról. Az ítélethirdetésen részt vett Csenge édesanyja, aki fájdalmában összeomlott, amikor meghallotta a bírónő döntését. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A megdöbbentően enyhe ítélet ellen nemcsak az áldozat családja és ügyvédjük, hanem rengeteg civil szervezet, magánember és politikus is felszólalt.

Csenge édesanyja sírva könyörgött a bírónak, hogy ne engedje el lánya gyilkosát. Erről a KEKFENY.com ebben a cikkében írt.

Fordulat várható az ügyben

A Debreceni Ítélőtábla elnöke soronkívüliséget rendelt el, ami azt jelenti, hogy a végzéstől számítva bármikor kitűzhetik a másodfokú tárgyalás időpontját.

Dr. Balla Lajos a döntését azzal indokolta, hogy a gyors elbíráláshoz kiemelkedően fontos társadalmi, igazságügyi, illetőleg közérdek fűződik – írja a Blikk.

Az, hogy végül miben találják bűnösnek, nagyon nem mindegy, egyikért ötévnyi börtönbüntetés, a másikért akár életfogytiglani is adható.

Az áldozat édesanyja most újra reménykedik

„Amióta a kislányomat elveszítettem, ez az első jó hír, ami ért. Megnyugodtam, hogy nemcsak mi, akik szerettük Csengét, gondoljuk úgy, hogy felháborító ítélet született, hanem a ítélőtábla elnöke is úgy érzi, soron kívül cselekednie kell. Az biztos, hogy én ott leszek Debrecenben a tárgyaláson, ahogy az összes eddigi ülésen” – reagált a fejleményekre Csenge édesanyja, Farkas Róza.

„Tudom, hogy a drágaságomat már semmi nem hozza vissza, de nagy megnyugvás lenne, ha a gyilkosa börtönben ülne és nem szabadon kóricálna. Aki egy ártatlan lány életét elvette, annak nem jár második esély” – mondta a gyászoló anya.

Kiemelt kép: B. Rolandot a bíróságra kísérik