Őrizetbe vettek egy 26 és egy 32 éves férfit a rendőrök, akik a gyanú szerint hátulról, légpuskával sebesítettek meg egy 70 éves férfit, annak érdekében, hogy elorozzák tőle a sertését.

A kutyák ugatására ébredt

Kutyái ugatására ébredt egy 70 éves férfi 2023. augusztus 28-án hajnalban kiskunfélegyházi otthonában. Az egyedül élő idős ellenőrizni akarta, hogy minden rendben van-e a ház körül, ezért felkapcsolta a kerti lámpát, és az udvarra ment. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem találta disznóit

Legnagyobb meglepetésére szabadon találta a disznóit, ami azért volt különös, mert bezárta őket az ólba, amikor beesteledett. Az is feltűnt neki, hogy egyikük hiányzik, ezért keresni kezdte volna, de hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában, később kiderült, valaki légpuskával sebesítette meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lövések

A férfi a házba menekült, majd újabb lövés dördüld. Az már csak a bejárati ajtót találta el, aminek kitört az üvege. A sértett rémülten rohant a telefonhoz, és bejelentette a történteket a rendőrségen.

Rettegett

Eközben attól rettegett, hogy támadói utánamennek, de szerencsére hamar érkezett a segítség, a rablók pedig inkább kereket oldottak. A kiskunfélegyházi nyomozók az elkövetők mielőbbi kézre kerítése érdekében adatgyűjtésbe kezdtek és helyszíni szemlét tartottak.

Levágták a láncot

A nyomok azt igazolták, hogy a sertéseket a tulajdonos valóban bezárta, ám valaki levágta az ajtóról a láncot. A kiszemelt állatot takarmánnyal elcsalogatták, majd amikor a sértett kiment a házból, rálőttek.

Elfogták őket

A férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozók rövid idő alatt azonosították és elfogták az elkövetőket, egy 26 és egy 33 éves férfit. Az egyenruhások megtalálták a kocát, majd visszaadták a tulajdonosának. Az elkövetőknél kutatást tartottak, előkerült a légpuska is, és lefoglalták a nyomozók.

Őrizetbe vették őket

A két férfit a rendőrök – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatásukat, derült ki a rendőrség által kiadott közelményből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Borsodi szitu: árokban landolt az elkötött busszal a piás férfi – fotó

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu