Segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a 40 éves nővel szemben, aki két évvel ezelőtt magára hagyta társát az égő házban. A férfi füstmérgezésben vesztette életét.

Együtt italoztak

A vádirat szerint a nő együtt italozott a férfivel egy elhanyagolt salgótarjáni házban. A férfi az ingatlan bejárati ajtóval szemközti szobájában feküdt a nő mellett, miközben közvetlenül a padlóra helyezett ágyneműk között dohányzott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Salgótarjáni ház gyulladt ki

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Párnában nyomta el a csikket

A cigarettázó férfi az égő csikket egy párnában nyomta el, amitől a fekvőhelyük azonnal meggyulladt. Ekkor a nő gyorsan kifelé indult a helyiségből, és erre felszólította a társát is.

Nem jutott ki

A nő hívására a férfi felállt, és kiment a szobából, azonban a bejárati ajtóig már nem jutott el, mivel a belélegzett nagy mennyiségű füsttől az előszobában eszméletét vesztve összeesett.

Ebben a szobában csaptak fel a lángok

Összeégett ház – Forrás: Police.hu

Nem csinált semmit

A 40 éves nő ugyan észlelte, hogy társa nem jött ki az égő házból, mégse csinált semmit: nem nyújtott neki segítséget és a szomszédoknak sem szólt a tűzről. Ehelyett a ház előtt leült, majd egy idővel később azért, hogy a füst ne áramoljon ki a lakásból, bezárta a ház bejárati ajtaját, majd ott hagyta a helyet.

Elaludt a tűz

Mivel az ingatlanban nem volt sok éghető anyag, és a zárt nyílászárókon keresztül oxigén sem jutott be a tűzhöz, így az kialudt, a férfi azonban füstmérgezésben elhunyt, lehet, hogy már a bejárati ajtó bezárása előtt. Holttestére csak egy hét múlva találtak rá.

Semmit sem segített

Az ügyészség szerint a nőtől ugyan nem volt elvárható, hogy a saját életét veszélyeztetve visszamenjen a házba a férfiért, ahogy az sem biztos, hogy a rövid időn belül bekövetkező segítségnyújtás megmentette volna a férfi életét, mindazonáltal a nő a tőle elvárható legkevesebb segítséget sem nyújtotta. Emiatt az ügyészség vádat emelt a nővel szemben segítségnyújtás elmulasztása miatt, és büntetést is indítványozott az illetékes bíróság felé.

Ez lehet a büntetése

A vádhatóság segítségnyújtás elmulasztása miatt felfüggesztett fogházbüntetést és a 400.000 forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Az összeégett salgótarjáni ház – Forrás: Ügyészség