A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szerint nem sokkal a szerdán történt szegedi kettős gyilkosság előtt szabadult az a 31 éves férfi, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

Felkereste őket

Mint arról mi is beszámoltunk, a meglapozott gyanú szerint a férfi szerdán este kereste fel egy újszegedi erdős részen kialakított fabódéban lakó két ismerősét.

Bozótvágót használt

Az elkövető ezt követően egy bozótvágó késsel fejbe ütötte, és megölte őket. A két sértett a helyszínen meghalt – olvasható az origo.hu oldalon.

Nem sokkal később elkapták

A férfit ezután Szeged belterületén fogták el, ahol a kijárási tilalom miatt a rendőrök igazoltatták.

Zavart volt

Amint azt mi is írtuk, az intézkedés során látták rajta, hogy zavart állapotban viselkedik. Ezenkívül pedig vérnyomokat is találtak a ruháján, amiután azonnal előállították.

Nem tagadott

A rendőrök kérdéseire a férfi vallomást tett. Elmondta, hogy nem sokkal korábban megölte két ismerősét – írtuk a szerdai események kapcsán.

Eljárás indult

A férfi ellen több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

Letartóztatták a férfit

A főügyészség a szökés, illetve a bűnismétlés veszélyére való tekintettel tett indítványt a férfi letartóztatására.

Volt dolga a rendőrséggel

A csoportvezető ügyész elmondta, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

Súlyos büntetésre számíthat

Emellett tudatta, a férfi röviddel a büntetés-végrehajtási intézetből való szabadulását követően és egy másik büntető eljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményt. Ez pedig életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.

Kiemelt kép: illusztráció