Egy kigyulladt gyáli házhoz a rendőrök érkeztek elsőnek, akik egy a házban rekedt 96 éves férfit hoztak ki a lángok közül.

Kedden kora reggel riasztották a hatóságot, mert kigyulladt egy ház Gyálon. A helyszínre elsőként két járőr érkezett, akik a ház udvarán megláttak két férfit a földön feküdni, akik a nagy füsttől kábultak voltak.

A bódult férfiak elmondták a rendőröknek, hogy a házban van még a 95 éves rokonuk, akit nem tudtak kihozni, mert elfogyott az erejük és a levegőjük.

A rendőrök a veszéllyel nem törődve bementek a lángoló és füsttel telített épületbe, majd szerencsére rövid keresgélés után a lépcsőházban fekve, eszméletlen állapotban megtalálták az idős férfit. Valószínűleg a bácsi a nagy füstben elesett és emiatt fejsérülést szenvedett, illetve ezért sem tudott kijönni a házból.

A járőrök, ahogy észrevették a sérült férfit felemelték és kimenekítették a tűzből, majd átadták az időközben kiérkező mentősöknek.

Nem sokkal később a megérkező tűzoltók eloltották a tüzet, a mentősök pedig a járőröket enyhe, az egyik ott lakót közepes füstmérgezés miatt, míg a 95 éves bácsit fejsérüléssel és erős füstmérgezéssel, életveszélyes állapotban kórházba vitték. A hős járőrpár azóta elhagyhatta a kórházat.

Kiemelt kép: Égő ház – police.hu